Nefis Fantuni Tarifi

Nefis Fantuni Tarifi

Köz Domates Ve Biberli Acı Sos için Malzemeler

 

Malzemeler

  • Yarım kg bonfile (tranç veya tavuk da kullanabilirsiniz.)
  • 9 tane tatlı sivri biber
  • 3 kapya biber
  • 3 soğan
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Yarım ceviz kadar zencefil
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 4 çorba kaşığı fındık yağı
  • 6 tane lavaş
  • 5 çorba kaşığı süzme yoğurt
  •  

Köz Domates Ve Biberli Acı Sos için Malzemeler

  • 4 acı kırmızı biber
  • 2 adet domates
  • Tuz
  • 2 çorba kaşığı zeytinyağı

Çoban Salata İçin Malzemeler

  • 2 sivri bibe
  • 1adet domates
  • 1 küçük soğan
  • 2 adet salatalık
  • 2 dal nane
  • 4 dal maydanoz
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı sumak
  • 2 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 2 çorba kaşığı nar ekşisi

Köz domates ve biberli acı sos için;

  • Döküm ve geniş bir tavaya 2 domates ve 4 acı kırmızı biberi közleyiniz.
  • Daha sonra kabuklarını soyarak mutfak robotuna alınız. 2 çorba kaşığı zeytinyağı ve tuz ekleyerek püre haline gelene kadar çekince sos hazır.
  • Fantuni için; 3 soğanı bir parmak kalınlığında, halka şeklinde doğrayınız.
  • Yarım kilo bonfileyi uzun şeritler şeklinde doğrayınız. Etleri tantuniden kalın fakat fajitadan da ince doğrayınız.
  • 9 tatlı sivri biberi kalın halkalar şeklinde doğrayınız. 3 kapya biberi de uzun şeritler halinde doğrayarak şeritleri ortadan ikiye kesiniz.
  • Isıtılmış döküm tavanıza 2 çorba kaşığı yağı ekleyerek üstüne doğradığınız etlerin yarısını ilave ediniz. Birer tutam tuz ve karabiberle beraber kahverengileşene kadar kavurunuz.
  • Daha sonra etleri kenara alarak tavaya soğanları ekleyiniz ve soğanları da kahverengileşene kadar kavurup etlerin yanına alınız.
  •  Tavaya yeniden 1 çorba kaşığı yağı ve etlerin kalanını ekleyip kavurunuz.
  • Etler, soğan ve biber bitene kadar bu işleme devam ediniz.
  • Yarım ceviz büyüklüğündeki zencefilin kabuğunu tatlı kaşığının ucu ile soyarak biberlerin üzerine rendeleyiniz.
  •  Çoban salata için bütün malzemeleri ince ince kıyarak karıştırınız. Üstüne, ikişer çorba kaşığı nar ekşisi ve zeytinyağı dökünüz. Birer çay kaşığı sumak ve tuz serperek karıştırınız. Salatayı bir kâseye koyunuz. Bir başka kâseye de hazırladığınız köz biberli acı sosu ekleyiniz ve bir başka kaseye de yoğurdu koyunuz.
  • Servis yapmadan, etleri son bir kez ısıtın ve etlerin üzerine de zencefil rendeleyiniz. Tavanın altına soğan ve biberleri birbirinden ayrı olacak şekilde koyunuz. Üstüne etleri yerleştiriniz. Afiyet olsun.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.