Kıymalı Lahana Dolması Tarifi

Kıymalı Lahana Dolması Tarifi

Kıymalı Lahana Dolması

 

  • 400 gr kadar kıyma
  • 1 su bardağı pirinç
  • 2 orta boy kuru soğan
  • 1 tatlı kaşığı tuz ve 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çorba kaşığı kuru nane
  • 1 çorba kaşığı domates salçası
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 adet lahana

Üzeri için:

  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • 2 su bardağı su
  • 1 çay kaşığı tuz

Kıymalı Lahana Dolması Nasıl Yapılır?

 

  1. İç harcını için derin bir kaba pirinç, kıyma, soğan, pul biber, tuz, kuru nane, sıvı yağı ve domates salçasını ilave edip malzemelerin hepsini iyice karıştıralım.

 

  1. Geniş bir tencereye yarısı dolacak şekilde şu ile doldurup, kaynatalım. Lahana yapraklarını ayırarak, su kaynadıktan sonra içerisine koyalım. Yaklaşık 3- dakika yumuşayana kadar pişirelim ve daha sonra çıkartıp soğuk suya koyalım. Soğuduktan sonra süzelim.
  2. Bir çorba kasesine, lahana yaprağı açarak yerleştirelim, fazlası kaseden taşacak şekilde ve daha sonra iç harcımızı lahananın içerisine çok dolu olmayacak şekilde dolduralım.
  3. İç harcını koyduğumuz lahanalarının kenarlarını içeri kıvırarak kapatıp, kaseden fırın tepsimize yerleştirelim.
  4. Derin bir kapta lahanaların üzerine dökmek için su, salça ve tuzu karıştıralım.
  5. Fırın tepsisine aktardığınız lahana dolmalarının üstünden bu sosu gezdirip, üzerini pişirme kağıdı ile sonrada alüminyum folyo kapatınız. 200°C fırında 30 dakika kadar pişmeye bırakınız.  İsterseniz 25 dk sonra üstünü açıp altındaki suyu üzerine dökerek, üzeri açık olacak şekilde 10 dk kızarana kadar pişirelim.
  6. Fırından çıkarttığınız lahana dolmalarının üzerine maydanoz serpip, yoğurt ile tüketebilirsiniz. Afiyet olsun...

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.