
Kıymalı Lahana Dolması Tarifi
Kıymalı Lahana Dolması
- 400 gr kadar kıyma
- 1 su bardağı pirinç
- 2 orta boy kuru soğan
- 1 tatlı kaşığı tuz ve 1 çay kaşığı pul biber
- 1 çorba kaşığı kuru nane
- 1 çorba kaşığı domates salçası
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 adet lahana
Üzeri için:
- 2 yemek kaşığı domates salçası
- 2 su bardağı su
- 1 çay kaşığı tuz
Kıymalı Lahana Dolması Nasıl Yapılır?
- İç harcını için derin bir kaba pirinç, kıyma, soğan, pul biber, tuz, kuru nane, sıvı yağı ve domates salçasını ilave edip malzemelerin hepsini iyice karıştıralım.
- Geniş bir tencereye yarısı dolacak şekilde şu ile doldurup, kaynatalım. Lahana yapraklarını ayırarak, su kaynadıktan sonra içerisine koyalım. Yaklaşık 3- dakika yumuşayana kadar pişirelim ve daha sonra çıkartıp soğuk suya koyalım. Soğuduktan sonra süzelim.
- Bir çorba kasesine, lahana yaprağı açarak yerleştirelim, fazlası kaseden taşacak şekilde ve daha sonra iç harcımızı lahananın içerisine çok dolu olmayacak şekilde dolduralım.
- İç harcını koyduğumuz lahanalarının kenarlarını içeri kıvırarak kapatıp, kaseden fırın tepsimize yerleştirelim.
- Derin bir kapta lahanaların üzerine dökmek için su, salça ve tuzu karıştıralım.
- Fırın tepsisine aktardığınız lahana dolmalarının üstünden bu sosu gezdirip, üzerini pişirme kağıdı ile sonrada alüminyum folyo kapatınız. 200°C fırında 30 dakika kadar pişmeye bırakınız. İsterseniz 25 dk sonra üstünü açıp altındaki suyu üzerine dökerek, üzeri açık olacak şekilde 10 dk kızarana kadar pişirelim.
- Fırından çıkarttığınız lahana dolmalarının üzerine maydanoz serpip, yoğurt ile tüketebilirsiniz. Afiyet olsun...
HABERE YORUM KAT
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.