Evde Lezzetli Şekerpare Nasıl Yapılır?

Evde Lezzetli Şekerpare Nasıl Yapılır?

Yaşamımızın vazgeçilmezi olan tatlılara bağımlılık o kadar büyük ki her caddede muhakkak birçok tatlı yapan yer görmeniz mümkün. Millet olarak tatlı seven bir ülkede yaşıyor olmamızdan kaynaklı herkes evde tatlı yapmanın da oldukça güzel olduğunu biliyor.

 

 

Yaşamımızın vazgeçilmezi olan tatlılara bağımlılık o kadar büyük ki her caddede muhakkak birçok tatlı yapan yer görmeniz mümkün. Millet olarak tatlı seven bir ülkede yaşıyor olmamızdan kaynaklı herkes evde tatlı yapmanın da oldukça güzel olduğunu biliyor. Bu içerikte evde oldukça lezzetli bir şekerpare yapmanızı sağlayacak olan ev yapımı şekerpare tarifini vereceğiz. Oldukça basit bir şekilde yaklaşık 1,5 saat kadar bir sürede bir tepsi şekerpare yaparak sıcak sıcak tüketebilirsiniz.

5c482cfc67b0a925340b03aa.jpg

Şekerpare en çok tercih edilen ve en lezzetli olarak bilinen tatlıların başında geliyor. Ağızda dağılan yapısı ile adeta tatlı sevenler için bir şölen yaratan şekerpareyi evde yapmak ise çok daha lezzetli bir hal alabilmektedir. Bu içerikte bahsedeceğimiz şekerpare şu ana kadar yediğiniz en güzel şekerpare olması iddiası ile yazılmıştır. Sizin kendi elinizle yaptığınız bu eşsiz tatlı ile harika bir lezzete ulaşmanız mümkün. İşte ev yapımı lezzetli şekerpare tarifi ile karşınızdayız.

 

Ev Yapımı Şekerpare İçin Gerekli Malzemeler Nelerdir?

Ev yapımı şekerpare için gerekli malzemeler; yarım paket margarin, yarım çay bardağı sıvı yağ, 2 tane yumurta ( bir yumurtanın sarısını kullanmamanız gerekir), bir kabartma tozu, bir vanilya tozu, bir çay bardağı pudra şekeri, üç kaşık irmik, 3 su bardağı kadar un, isteğe bağlı olarak istediğiniz kadar ceviz içi.

Şekerpare şerbeti için gerekli malzemeler; 3 su bardağı toz şeker, 3 bardak su, çeyrek limon.

 

Şekerpare Nasıl Hazırlanır?

Öncelikle şekerpare için gerekli olan şerbetin yapılışında tüm belirtilen malzemeleri bir tencereye yerleştirmeniz gerekir. Çeyrek limonu olduğu gibi tencereye koyarak bu ürünler ile kaynamasını sağlayın. Bu karışım kaynadıktan sonra kısık ateşte 10 dakika kadar yine ısıtılması gerekir.

Şekerpare hamurunun tarifi için ise; belirtilen tüm malzemeleri yine birbirine ekleyerek karıştırıyorsunuz. Un eksik kalırsa azar azar serpiştirerek yumuşak bir hamur elde etmelisiniz. Elde ettiğiniz hamurun kabarmasını beklemeden açma kısmına geçebilirsiniz. Dilerseniz kalıplarda şekil verebilir veya elleriniz ile istediğiniz şekillerde şekerpare yapabilirsiniz. Hazırladığınız hamuru ısıttığınız fırına koyarak kızarmasını bekleyin. Kızaran şekerpareleri fırından çıkardığını gibi şerbeti bunların üzerine ekleyebilirsiniz. Yaklaşık 20 dakika bekledikten sonra ise ev yapımı şekerparenizi afiyetle yiyebilirsiniz. Bu tarif ile kısa sürede bir tepsi kadar ev yapımı şekerpare elde edeceksiniz. Oldukça lezzetli olacak olan bu tatlı haftalık tatlılarınızdan biri olabilir. Dilerseniz hindistan cevizi ile şekerparelerinizi süsleyebilirsiniz.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.