Enfes Kremalı Mantarlı Tavuk Tarifi

Enfes Kremalı Mantarlı Tavuk Tarifi

Enfes Kremalı Mantarlı Tavuk’un Yapılışı


Malzemeler;

  • 3 parça tavuk göğsü
  • 1 paket  %18 yağlı krema
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 2 avuç un
  • 3 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 300 ml et suyu
  • 400 gr mantar
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1/3 bağ maydanoz
  • 3 adet büyük patates
  • 1 silme çorba kaşığı tereyağı

 

Enfes Kremalı Mantarlı Tavuk’un Yapılışı

  • 3 parça tavuk göğsünü  3-4 parça çıkacak şekilde enine ve eğik keserek dilimleyiniz. Göz kararı olacak şekilde 2 parmak genişliği 10 cm uzunluğu olan parçalar olacak.
  • Üstüne 1,5 çorba kaşığı krema ile birer çay kaşığı tuzu, karabiberi ekleyerek karıştırınız.
  • 3 adet büyük patatesi ince uzun, klasik şekilde doğrayınız ve buzlu suya koyunuz.
  • Patatesleri kızartmak için yağınızı tencereye koyarak ısıtın
  • Patatesleri buzlu sudan çıkartarak temiz bir bezle kurulayınız. Isınan yağın içine atarak patatesleri kızartmaya başlayınız.
  • Kızarttığınız patateslerin fazla yağının akması için delikli biz süzgecin üstüne alınız,
  • Patatesleri azar azar tencereye ekleyerek kızartmaya devam edebilirsiniz.
  • 400 gr mantarı nemli bir bez ile temizleyiniz,  su ile yıkayıp temizlemeyin çünkü bir nevi mantarlar ölüp lezzetini kaybedebiliyorlar. Mantarları elma dilimi olacak şekilde dörde bölün.
  • 1/3 bağ maydanozun saplarını keserek ince ince doğrayınız, yaprak kısımlarını ise çok  küçük olmayacak şekilde kesiniz.
  • Mutfak tezgahına 2 avuç un serperek tavukları una bulayınız.
  • Geniş bir tavayı ocağın en büyük gözüne koyarak içine 1 çorba kaşığı tereyağı ile 3 çorba kaşığı zeytinyağını ekleyiniz.
  • En yüksek ayarda ocağın altını açınız. Yağ ısınınca tavuk parçalarını teker teker koyunuz. Tavukların güzelce mühürlenmesi ve sularını salmamaları için aralıklı olarak koymaya özen gösteriniz. 2 turda  tavukları pişirebilirsiniz.
  • Kızarmış tavukları tavadan alarak ve tavaya mantarları ekleyip pişiriniz mantarlar kavrulduklarında içerisine 1 çay kaşığı tuz ve maydanozların sap kısımlarını ekleyiniz.
  • 300 ml et suyunun yarısını tavaya ekleyiniz tavanın dibinde yapışıp kalan lezzetleri mutlaka sıyırıp tekrar yemeğe katınız. Bu lezzetlerin mantarlara ve yemeğe geçmesini istiyoruz. Geriye kalan et suyunu tavaya ekleyiniz.
  • Tavukları ve maydanoz yapraklarını da tavaya ekleyerek karıştırınız.
  • Ocağın altını kapatarak kalan kremayı tavaya ekleyip kremanın bütün malzemelere geçmesi için iyice karıştırınız.
  • Mantarlı kremalı tavuğunuzun yanına çıtır çıtır patatesinizi koyarak restorandakileri aratmayacak lezzette hazır.

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.