
Enfes Kremalı Mantarlı Tavuk Tarifi
Enfes Kremalı Mantarlı Tavuk’un Yapılışı
Malzemeler;
- 3 parça tavuk göğsü
- 1 paket %18 yağlı krema
- 2 çay kaşığı tuz
- 2 avuç un
- 3 çorba kaşığı zeytinyağı
- 300 ml et suyu
- 400 gr mantar
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1/3 bağ maydanoz
- 3 adet büyük patates
- 1 silme çorba kaşığı tereyağı
Enfes Kremalı Mantarlı Tavuk’un Yapılışı
- 3 parça tavuk göğsünü 3-4 parça çıkacak şekilde enine ve eğik keserek dilimleyiniz. Göz kararı olacak şekilde 2 parmak genişliği 10 cm uzunluğu olan parçalar olacak.
- Üstüne 1,5 çorba kaşığı krema ile birer çay kaşığı tuzu, karabiberi ekleyerek karıştırınız.
- 3 adet büyük patatesi ince uzun, klasik şekilde doğrayınız ve buzlu suya koyunuz.
- Patatesleri kızartmak için yağınızı tencereye koyarak ısıtın
- Patatesleri buzlu sudan çıkartarak temiz bir bezle kurulayınız. Isınan yağın içine atarak patatesleri kızartmaya başlayınız.
- Kızarttığınız patateslerin fazla yağının akması için delikli biz süzgecin üstüne alınız,
- Patatesleri azar azar tencereye ekleyerek kızartmaya devam edebilirsiniz.
- 400 gr mantarı nemli bir bez ile temizleyiniz, su ile yıkayıp temizlemeyin çünkü bir nevi mantarlar ölüp lezzetini kaybedebiliyorlar. Mantarları elma dilimi olacak şekilde dörde bölün.
- 1/3 bağ maydanozun saplarını keserek ince ince doğrayınız, yaprak kısımlarını ise çok küçük olmayacak şekilde kesiniz.
- Mutfak tezgahına 2 avuç un serperek tavukları una bulayınız.
- Geniş bir tavayı ocağın en büyük gözüne koyarak içine 1 çorba kaşığı tereyağı ile 3 çorba kaşığı zeytinyağını ekleyiniz.
- En yüksek ayarda ocağın altını açınız. Yağ ısınınca tavuk parçalarını teker teker koyunuz. Tavukların güzelce mühürlenmesi ve sularını salmamaları için aralıklı olarak koymaya özen gösteriniz. 2 turda tavukları pişirebilirsiniz.
- Kızarmış tavukları tavadan alarak ve tavaya mantarları ekleyip pişiriniz mantarlar kavrulduklarında içerisine 1 çay kaşığı tuz ve maydanozların sap kısımlarını ekleyiniz.
- 300 ml et suyunun yarısını tavaya ekleyiniz tavanın dibinde yapışıp kalan lezzetleri mutlaka sıyırıp tekrar yemeğe katınız. Bu lezzetlerin mantarlara ve yemeğe geçmesini istiyoruz. Geriye kalan et suyunu tavaya ekleyiniz.
- Tavukları ve maydanoz yapraklarını da tavaya ekleyerek karıştırınız.
- Ocağın altını kapatarak kalan kremayı tavaya ekleyip kremanın bütün malzemelere geçmesi için iyice karıştırınız.
- Mantarlı kremalı tavuğunuzun yanına çıtır çıtır patatesinizi koyarak restorandakileri aratmayacak lezzette hazır.
HABERE YORUM KAT
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.