Bu Menemen Tarifini daha önce duymadınız

Bu Menemen Tarifini daha önce duymadınız

Türk mutfağında kahvaltılarda önemli bir rolü olan menemen her kesime, her kitleye hitap eden bir yemek çeşididir.

Türk mutfağında kahvaltılarda önemli bir rolü olan menemen her kesime, her kitleye hitap eden bir yemek çeşididir. Yeri geldiğinde öğrenci kahvaltısı, tek öğün pratik bir sabah kahvaltısı veya zengin bir kahvaltı sofrasını renklendirecek bir yemek olabilir. Domates, biber ve yumurtanın birleşmesiyle ortaya çıkan menemen oldukça sağlıklı ve besleyici bir yemektir. Menemen ülkemizde çok yaygın olması sebebiyle çok farklı çeşitleri ve püf noktaları çıkmıştır. Soğanlısı, sarımsaklısı gibi farklı çeşitleri olan menemeni lezzetli yapmak için bazı püf noktalar vardır. Bu yazımızda ‘en lezzetli, en pratik menemen tarifleri nasıl yapılır?’ sorusunun cevabını vereceğiz. İşte lezzetli, doyurucu, besleyici menemen tarifi;

Menemen Püf Noktaları

  • Menemeni yaparken domateslerimizin kabuklarını soymak oldukça önemlidir. Çünkü menemeni yerken ağzınıza gelecek bir domates kabuğu yemekten aldığınız lezzeti oldukça azaltacaktır. Domateslerimizin kabuklarını soymak için domateslerinizi kaynar suda 10 dakika bekletmek hem kabuklarınızı çok kolay soymak adına hem de domateslerinizi iyice yumuşatmak adına oldukça önemlidir.
  • Menemeninizi yaparken son aşamada menemene salça ve tereyağı koymak menemeninizin lezzetli ve kıvamlı olmasını sağlayacaktır.
  • Menemene yumurta koyarken 1 tane yumurtanın tamamını 1 tane yumurtanın sarısını koymak menemenin çok güzel bir kıvamda olmasını sağlayacaktır.

Menemen Malzemeleri

  • 3 tane orta boy domates
  • 3 tane sivri biber
  • 1 tane kırmızı biber
  • 2 tane yumurta (Bir yumurtanın tamamı diğer yumurtanın sadece sarısı kullanılacaktır.)
  • Rendelenmiş kaşar peyniri
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı sıvıyağ
  • 1 çay kaşığı tuz

Menemen Nasıl Yapılır?

1.Öncelikle domateslerimizin kabuklarını rahatça soymak ve domateslerimizi iyice yumuşatmak adına 3 tane domatesi bir kaba koyup üzerine kaynar su dökerek 10 dakika bekletelim.

2.10 dakika beklettiğimiz domatesleri süzüp üzerine soğuk su dökelim.

3.Domateslerimizi soğuk suyun içinden alıp kabuklarını soyalım ve küp şeklinde doğrayalım.

4.3 tane sivri biberimizi ve 1 tane kırmızı biberimizi ince halkalar şeklinde doğrayalım.

5.Geniş bir tavaya 1 yemek kaşığı sıvı yağımızı ve doğradığımız biberleri ekleyip biberlerimizi kavuralım.

6.Kavrulan biberlerimiz iyice küçüldükten sonra üzerine küp şeklinde doğradığımız domatesleri ekleyelim.

7.Domateslerimizi ekledikten sonra üzerine 1 çay kaşığı tuzumuzu ekleyip karıştıralım.

8.Domateslerimiz iyice yumuşayıp kıvam aldığı zaman üzerine 1 tatlı kaşığı salça ve 1 tatlı kaşığı tereyağını ekleyip iyice karıştıralım.

9.Tereyağımız eridikten sonra bir çırpma kabına 1 tane tam yumurta ve 1 tane yumurtanın sarısını ekleyip çırpalım.

10.Çırptığımız yumurtaları tavamıza dökelim ve tahta kaşıkla karıştıralım.

11.Yumurtalarımız piştiği zaman ocağımızın altını kapatalım ve tavamıza rendelenmiş kaşar peynirimizi serpelim.

12.Tavamız bir kapak yardımıyla kapatıp 2 dakika dinlendirelim.

13.Mis gibi kaşarlı, soğansız menemen hazır. Menemeninizin üzerine pul biber dökerek servis edebilirsiniz. Menemeni soğumadan yiyiniz. Afiyet olsun.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.