Ankara Tava Nasıl Yapılır?

Ankara Tava Nasıl Yapılır?

8-9 kişilik, 15 dk hazırlama süresine ve 25 dk pişirme süresine sahip.

 

8-9 kişilik, 15 dk hazırlama süresine ve 25 dk pişirme süresine sahip.

 

Gerekli Malzemeler

  • 1,5 YK kadar tereyağı
  • 1 YK kadar sıvı yağ
  • 1,5 SB  arpa şehriye
  • 1 adet küp küp doğranmış kırmızıbiber
  • 2-3 diş sarımsak
  • 1 ÇK tuz
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • 2 SB pişirilen inciten kalan et suyu
  • 2 adet düdüklüde pişirilmiş kuzu incik
  • 2 orta boy küçük küçük doğranmış domates

Yapılışı:

  1. Bir tencereye sıvı yağı ve tereyağını döküp, içerisinde şehriyeleri kavuralım. Sonra içerisine kırmızıbiberi ekleyip kavuralım. Ardından doğradığımız domatesleri ilave edip, karıştıralım.
  2. İnce ince kıydığımız sarımsakları ekleyip, karabiber ve tuzu ilave edelim. Tüm malzemeleri karıştırıp, pilavın üzerini düzleştirelim. Üzerine et suyunu da ilave edelim. Ardından kapağını örtüp, pişirmeye bırakalım.
  3. Piştikten sonra bir tepsiye ters çevirelim ve üzerine kuzu inciği yerleştirelim.
  4. Önceden ısıttığımız 200°C fırında 15 dk kadar suyunu çekene kadar pişirelim. Fırından aldıktan sonra biraz dinlendirip sıcak sıcak servis edelim.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.