Alinazik Nasıl Yapılır?

Alinazik Nasıl Yapılır?

4-5 kişilik, 15 dakika hazırlama süresine ve 15 dakikada pişirme süresine sahip.

 

 4-5 kişilik, 15 dakika hazırlama süresine ve 15 dakikada pişirme süresine sahip.

Gerekli Malzemeler

  • 1 adet sarımsak
  • 250 gr kadar küçük küçük doğranmış kuşbaşı et
  • Yarım kilk tereyağı
  • 1 YK salça (biber)
  • 1 ÇK tuz ve toz kırmızı biber

 

Köz Patlıcanlı Karışımın Malzemeleri:

  • 2-3 tane patlıcan (közlenmiş)
  • 1 ÇK kadar tuz
  • 1 çorba kasesi yoğurt (sarımsaklı)

Yaparken Dikkat Edilecekler:

Fırında veya ocak da köz tavası ile közleyeceğiniz patlıcanların kabuğunu soymadan, üzerine bıçakla delikler açarak közleyiniz. Közlenen patlıcanların daha kolay soyulması için bir poşete ya da ağzı kapaklı bir kaba alarak 5-10 dk soğumaya bırakın. Buharı ile bekletildiğinde soyulması daha kolay olacaktır.

Ayrıca eti pişirirken ocağın altını kısıp et suyunu salana kadar yavaş yavaş pişirmeye bırakıp, yumuşayana kadar pişirin. Pişen etleri sarımsaklı yoğurdun üzerine çok sıcakken koymamaya özen gösterelim. Et çok sıcakken, yoğurdu sulandıracaktır. Böylelikle yemeğin görüntü ve tadını olumsuz etkileyecektir.

Yapılışı:

  1. Derin bir tencerenin içine tereyağı koyup, sarımsağı da ekleyerek hafif kavurun.
  2. Daha sonra küçük küçük doğranmış eti ilave ederek karıştırıp, kapağını kapatarak 5-6 dk kadar ocağın altını kısıp kendi suyunu çekene kadar pişirelim.
  3. Sonrasında biber salçası, tuz ve toz kırmızı biber ilave ederek karıştırıp altını kapatalım.
  4. Patlıcanlar közlenip, kabuğu soyulduktan sonra küçük parçalara ayıralım. Ve üzerine tuz ekleyelim.

 

  1. İyice küçük parçalara ayırdıktan sonra  sarımsaklı yoğurt ile bir kabın içinde karıştıralım.
  2. Yoğurtlu patlıcan karışımını bir servis tabağına koyun Ortasını açarak pişirdiğiniz eti yerleştirin. En son sosunu ekleyin ve servis edin. Afiyet olsun.

 

Servis İçin Tavsiyeler:

Servis öncesi üzerine tereyağı ve toz kırmızı biber ile bir sos hazırlayıp, dökebilirsiniz. Yoğurt sosunu süzme yoğurtla yapabilirsiniz. Daha güzel bir görüntü için üstüne ince ince kıyılmış maydanozlar serpiştirebilirsiniz.

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.