Zencefilli Kek Yiyen Virüse Yakalanır mı?

Sağlıklı bir vücut için zencefil tüketilmesi gereken gıdalardan bir tanesidir. Kekin içine eklendiğinde de oldukça tatlı bir hale gelmektedir. İşte zencefilli kekin tarifi...

08 Ekim 2021 17:46 Yaşam
Zencefilli Kek Yiyen Virüse Yakalanır mı?

Hazırlama süresi; 10 dakika

Pişirme süresi; 40 dakika

10 kişilik

Filli kek için gerekli olan malzemeler;

3 adet yumurta

1 su bardağı toz şeker

1 su bardağı süt

3 yemek kaşığı limon suyu

Yarım su bardağı sıvı yağ

1 tatlı kaşığı zencefil

1 adet limon kabuğu rendesi

1 tatlı kaşığı kabartma tozu

2,5 su bardağı un

1 çay kaşığı karbonat

limonlu-zencefilli-kek-tarifi.jpg

Zencefilli kek yapılış şekli

İlk olarak derin bir kap içerisine 3 adet yumurtayı kırdıktan sonra üzerine bir su bardağı dolusu kadar toz şekeri ekleyerek bir mikser yardımı ile malzemeler köpürene kadar yaklaşık olarak 4 dakika boyunca çırpın.

Sonrasında ise 1 su bardağı süt ve yarım su bardağı sıvı yağı, 3 yemek kaşığı limon, 1 adet limon kabuğu rendesi ekleyerek tekrardan bütün malzemeleri mikser yardımı ile karıştırın. Ardından kap içerisine bir buçuk tatlı kaşığı toz zencefil bir çay kaşığı karbonat ve bir tatlı kaşığı kadar kabartma tozunu ekleyerek son olarak iki buçuk su bardağı unu ekleyin.

Bütün malzemeleri tekrardan bir mikser yardımı ile son kez çırpın diğer bir yandan ise orta büyüklükteki bir kek kalıbının içerisine tereyağı ile yağladıktan sonra üzerine bir miktar daha un serpiştirin ve kek harcını kalıbın içerisine döktükten sonra her yerine yayıldığında emin olun.

Zencefilli limonlu keki ise önceden ısıtmış olduğunuz 170 derecelik fırına vererek kek kabarıp üzeri ise hafif bir şekilde kızarmaya başlayınca derecesini 140’a kadar düşürüp bir miktar daha pişirmeye devam edin.

portakalli-ve-zencefilli-kek-638d82c3-adbc-49bb-9905-fbd199a5fe60.jpg

Kekinizin ise yeteri kadar pişip pişmediğini bir kürdan yardımıyla kontrol edebilirsiniz. Kürdanı kekin içerisine hafif bir şekilde batırdığınız zaman kuru bir şekilde çıkıyorsa kek yeteri kadar pişmiş demektir. Zencefilli kek piştikten sonra fırın içerisinden alarak kalıp içerisinde ise oda sıcaklığında bir müddet sormayı bırakın. Sonrasında ise keki kalıptan ayırarak ılık bir şekilde servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

haberay.com.tr

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Ziyaretçilere aittir.