Yumuşak Sade Poğaçayı Birde Böyle Deneyin!

Yemeklerden önce ara öğünlerde atıştırmalık arayanlar için harika bir alternatif olan, yumuşacık kıvamı ile ağızda kolayca dağılan sade poğaçanın tarifi şu şekilde...

18 Ekim 2021 22:25 Yaşam
Yumuşak Sade Poğaçayı Birde Böyle Deneyin!

Hazırlama süresi; 25 dakika

Pişirme süresi; 20 dakika

30 adet

Yumuşak sade poğaça için gerekli olan malzemeler;

1 su bardağı ılık süt

1 su bardağı sıvı yağ

1 su bardağı ılık süt

2 adet yumurta akı

1 paket kuru maya

1,5 tatlı kaşığı tuz

2 yemek kaşığı toz şeker

6 su bardağı un

1,5 yemek kaşığı tereyağı

Üzeri için;

Yumurta sarısı

Susam

2758138-1200x627.jpg

Yumuşak sade poğaça yapılış şekli

Öncelikle bir kap içerisine 1 su bardağı ılık süt, 1 su bardağı sıvı yağ ve 1 su su bardağı ılık suyu ekledikten sonra üzerine 2 adet yumurtanın akını ekleyip sarılarını ise poğaçaların sonrasında üzerine sürmek için ayrı bir kaba ayırıp, ardından bir paket kuru maya ve 2 yemek kaşığı kadar toz şekeri ekleyip bütün malzemeleri çırpıcı yardımıyla iyice karıştırın.

Sonrasında ise bir kaba bir buçuk tatlı kaşığı kadar tuz ve 6 su bardağı kadar unu, elek yardımı ile azar azar ekleyin. Hamurunuz ele hafif bir şekilde yapışan hamur olacaktır. Yoğurma işlemi bittikten sonra ise hamuru tezgah üzerine alın ve ardından üzerine bir buçuk yemek kaşığı kadar tereyağı ekleyin. Ardından hamur pürüzsüz bir kıvam alana kadar iyice yoğurun.

Yeteri kadar yoğurmuş olduğunuz hamuru, bir kabın içerisine aldıktan sonra üzerini hava almayacak şekilde kapatıp yaklaşık olarak 45 dakika boyunca mayalanmaya bırakın. Hamurunuz yeteri kadar mayalandıktan sonra iki veya üç kere daha yoğurun ve sonrasında ceviz büyüklüğünde parçalar alarak düzgün bezeler haline getirin.

Bu bezeleri ise yağlı kağıt sermiş olduğunuz fırın tepsisi içerisine yerleştirin. Poğaçaları tepsi içerisinde yaklaşık olarak 20 dakika boyunca tekrardan bir mayalanma sürecine bırakın. Tepsi mayası yeteri kadar geldikten sonra poğaçaların üzerine daha önceden ayırmış olduğunuz yumurta sarılarını eşit bir miktarda sürün.

900x900.jpg

Sonrasında ise üzerine susam serpiştirip, önceden ısıtmış olduğunuz 185 derecelik fırına poğaçaların verin ve üzerleri kızarana kadar yaklaşık olarak 20 dakika boyunca pişirin. Yumuşak sade poğaçalarınız yeteri kadar piştikten sonra, fırından alıp ılık bir şekilde servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

haberay.com.tr

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Ziyaretçilere aittir.