Yoğurtlu Patates Mantısı Sofralarınızda Büyük İlgi Göreceğine Emin Olun!

Açlığını hemen bastırmak isteyenler için yoğurtlu patates mantısının tarifi şu şekilde... Kolay hazırlanabilmesi ile dikkat çeken mantıyı sofranızdan eksik edemeyeceksiniz...

11 Ekim 2021 22:39 Yaşam
Yoğurtlu Patates Mantısı Sofralarınızda Büyük İlgi Göreceğine Emin Olun!

Hazırlama süresi; 15 dakika

Pişirme süresi; 20 dakika

16 adet

Yoğurtlu patates mantısı için gerekli olan malzemeler;

Yarım demet maydanoz

4 adet patates

Karabiber

Sosu için gerekli olan malzemeler;

1 kase yoğurt

3 yemek kaşığı sıvı yağ

2 diş rendelenmiş sarımsak

1 tatlı kaşığı domates salçası

2 yemek kaşığı su

patates-bv4u-cover-jpg.webp

Yoğurtlu patates mantısı yapılış şekli

Yoğurtlu patates mantısı yapımı için öncelikle 4 adet patatesleri kabukları ile beraber güzel bir şekilde yıkadıktan sonra derin bir tencere içerisine alarak üzerine bir miktar geçecek kadar su ekleyip, ocak üzerine aldıktan sonra patatesler yeteri kadar yumuşayana kadar bir müddet boyunca haşlayın.

Yumuşayan ve haşlanan patateslerin suyunu süzdükten sonra, oda sıcaklığında bir müddet boyunca ılımaya bırakın. Daha sonra ise patatesleri kabuklarından ayıklayın sonrasında geniş bir kap içerisine patatesleri püre ezici veya bir çatal yardımı ile güzel bir şekilde ezin.

Yeteri kadar ezilmiş olan patateslerin üzerine ise ince bir şekilde kıymış olduğunuz maydanoz, karabiber, tuz ve kırmızı pul biber ekledikten sonra bütün malzemeler birbirine yeteri kadar geçecek şekilde yoğurun. Karışımın biraz daha soğumasını sağlıktan sonra istediğiniz şekli verebilirsiniz.

Sonrasında ise patatesli harçtan mandalina büyüklüğünde parçalar alarak avucunuz içerisinde yuvarlayıp servis tabağına koyun.

2020-04-17-15-05-32-patates-mantisi-oylz-jpg.webp

Yoğurtlu sos yapımı için ise ilk olarak bir kap içerisine bir kase yoğurt, 2 diş rendelenmiş olduğunuz sarımsak ve bir miktar tuz ekleyip bütün malzemeleri iyice çırpın yuvarlamış olduğunuz patateslerin ise orta kısmını Serçe parmağınızı yardımı ile hafif şekilde baskı uygulayarak çanak haline getirin. Çektiğini Vermiş olduğunuz patatesleri içerisine ise hazırladığınız yoğurtlu sos ile doldurun son olarak ise küçük bir tava içerisine 1 tatlı kaşığı domates salçası ve 3 yemek kaşığı zeytinyağı ekleyerek Ocak Üzerine alıp bir müddet boyunca kavurun kavurma esnasında ise Salçanın kıvamını açmak için 2 yemek kaşığı kadar üzerine su ekleyebilirsiniz hazırlamış olduğunuz yoğurtlu patates mantısının üzerine ise salçalı sostan yeterli miktarda gezdirip sonrasına servis edebilirsiniz Afiyet olsun.

haberay.com.tr

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Ziyaretçilere aittir.