Vanilyalı Kek İle Damaklar Şenlenecek!

Ufak sürprizler için en iyi tercihlerden olan vanilyalı kekin tarifi pek çok kişi tarafından merak ediliyor. İşte tarifi...

15 Ekim 2021 01:27 Yaşam
Vanilyalı Kek İle Damaklar Şenlenecek!

Hazırlama süresi; 10 dakika

Pişirme süresi; 45 dakika

13 kişilik

Vanilyalı kek için gerekli olan malzemeler;

3 adet olarak ısısında bekletilmiş yumurta

1 su bardağı süt

1,5 su bardağı toz şeker

Yarım su bardağı sıvı yağ

2 paket vanilya

1 paket kabartma tozu

2,5 su bardağı un

kakaolu-vanilyali-kek-75.jpg

Vanilyalı kek yapılış şekli

Vanilyalı kek yapımı için ilk olarak derin bir kap içerisine 3 adet yumurtayı kırdıktan sonra üzerine bir buçuk su bardağı toz şekeri ekleyin ve mikser yardımı ile karışımı 4 ya da 5 dakika boyunca karıştırın.

Sonrasında ise kap içerisine 1 su bardağı süt ekleyin. Ardından yarım su bardağı kadar sıvı yağ ekleyip tekrardan bir mikser yardımı ile bütün malzemeleri bir müddet daha çırpın. Sonrasında kek karışımının içerisinde iki buçuk su bardağı un, 2 paket vanilya ve bir paket kabartma tozunu eleyerek ekleyin. Bütün kuru malzemeleri eleyerek harç içerisine eklemeniz, kekinizin daha kolay kabarmasını sağlayacaktır.

Sonrasında ise bütün malzemeleri mikser yardımı ile tekrardan karıştırın. Eğer kekin kıvamı sıvı gelir ise bir miktar daha onu eklemeniz de hiçbir sakınca yoktur. Hazırlamış olduğunuz kek harcını ise önceden yağladığınız ve hafifçe unladığınız kalıbın içerisine yerleştirin ve içerisinde meydana gelen hava kabarcıklarının gitmesi için ise kek kalıbını iki ya da üç kez tezgahı hafif bir şekilde vurun.

yaban-mersinli-cheesecake-tarifi.jpg

Vanilyalı keki, önceden ısıtmış olduğunuz 180 derecelik fırına vererek yaklaşık olarak 45 dakika boyunca pişirin. Kekinizin yeteri kadar pişip pişmediğini bir kürdan yardımıyla test edebilirsiniz. Kürdanı batırdığınız ve eğer temiz çıkıyorsa kekiniz yeteri kadar pişmiş demektir vanilyalı kekimiz piştikten sonra fırın içerisine alarak bir müddet baloncu dinlenmeye bırakın sonrasında ise kalıptan ters çevirerek servis tabağına ekleyip dilimleyerek servis edebilirsiniz Afiyet olsun.

haberay.com.tr

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Ziyaretçilere aittir.