Tavuklu Tas Kebabı Olur mu Demeyin Önce Deneyin Sonra Karar Verin!

Tavuklu tas kebabı ile ziyafet dolu bir akşam yemeği sizi bekliyor. İşte tarifi...

09 Eylül 2021 23:47 Yaşam
Tavuklu Tas Kebabı Olur mu Demeyin Önce Deneyin Sonra Karar Verin!

Hazırlama süresi; 10 dakika

Pişirme süresi; 40 dakika

4 kişilik

5e313769c03c0e2258ce6d5e.jpg

Tavuklu tas kebabı için gerekli olan malzemeler;

500 gram küçük bir şekilde doğranmış tavuk budu

1 adet patates

1 adet soğan

1 adet havuç

Yarım su bardağı bezelye

1 yemek kaşığı tepeleme domates salçası

4 yemek kaşığı zeytinyağı

2 adet domates

1,5 su bardağı ılık su

Karabiber

Tuz

Kırmızı toz biber

Tavuklu tas kebabı yapılış şekli

İlk olarak 1 adet havucun ve 1 adet patatesin kabuklarından ayıklayıp küçük şekilde küp halinde kesin. Daha sonra ise 1 adet soğanı ince bir şekilde doğrayın ardından iki küçük boy domatesi de olabildiği kadar küçük şekilde doğrayın.

Orta boy bir kap içerisine 4 yemek kaşığı kadar zeytinyağı koyup yağın iyice kızmasını bekledikten sonra üzerine ince şekilde doğramış olduğunuz soğanı ekleyip 2 dakika kadar soğanlar pembeleşene kadar kavurun.

Aonrasında ise tencereye 500 gram kadar küçük şekilde doğranmış olan tavuk butunuzu ekleyin, tavuklar suyunu iyice salıp sonra tekrardan çekene kadar güzel bir şekilde karıştırarak kavurun.

Yeteri kadar yumuşak bir şekilde pişen tavukların uzun üzerine küp şekilde doğramış olduğunuz patatesleri ve havuçları ekleyin. Daha sonrasında eklemiş olduğunuz sebzeleri tavuklar ile beraber yaklaşık olarak 3 dakika kadar birlikte kavurun.

Daha sonrasında ise kabınızın içerisine 1 yemek kaşığı kadar domates salçası ve ince şekilde doğramış olduğunuz domatesleri ekleyin ve bütün malzemeleri yaklaşık olarak 2 dakika kadar birlikte iyice kavurun.

maxresdefault.jpg

Ardından kap içerisine yarım su bardağı kadar haşlanmış bezelyenizi ekleyin ve isteğinize göre toz biber, karabiber ve tuzu ekledikten sonra üzerine bir buçuk su bardağı kadar ılık su döküp iyice pişirin.

Tencerenin üzerine hava almayacak şekilde örtüp tavukları kaynamaya bırakın yeteri kadar kaynadıktan sonra tencereyi kısık ateş üzerinde içerisindeki sebzeler yumuşak hale gelene kadar iyice pişirin.

Tas kebabı yeteri kadar piştikten sonra sıcak bir şekilde servis edebilirsiniz. Afiyet olsun

haberay.com.tr

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler