Tavuklu Parmak Kebabı Sırrı Sonunda Çözüldü!

Ülkemizde kebap en çok tüketilen besinlerden bir tanesidir. Tavuklu parmak kebabı tarifi ile bu lezzeti kolayca evinize taşıyabilirsiniz. İşte tarifi....

18 Ekim 2021 01:00 Yaşam
Tavuklu Parmak Kebabı Sırrı Sonunda Çözüldü!

Hazırlama süresi; 15 dakika

Pişirme süresi; 35 dakika

4 kişilik

Tavuklu parmak kebabı için gerekli olan malzemeler;

1 adet yeşil biber

3 adet patates

750 gram tavuk göğsü

1 adet soğan

1 adet domates

2 diş sarımsak

3 adet patlıcan

1 yemek kaşığı tepeleme domates salçası

1,5 su bardağı su

Karabiber, tuz

parmak-kebabi-tarifi.jpg

Tavuklu parmak kebabı yapılış şekli

Öncelikle orta boy bir kap içerisine 1 adet ince şekilde doğramış olduğunuz 2 diş sarımsak ve soğan ekledikten sonra üzerine 5 yemek kaşığı kadar zeytinyağı ekleyip yaklaşık olarak 1 dakika boyunca kavurun. Sonrasında ise 750 gram tavuk etlerini tencere içerisine alarak suyunu ilk önce salıp, sonradan hafif çekene kadar bir müddet boyunca pişirin.

Yeteri kadar pişen tavuk etlerin üzerine ise 1 adet küp şeklinde doğramış olduğunuz domates ve yeşil biberleri ekleyin. Biberleri ve domatesleri yeteri kadar yumuşayana kadar iyice pişirin.

Diğer bir yandan ise 3 adet patlıcanı alacalı bir şekilde soyarak parmak boyutunda doğrayın. Sonrasında ise 3 adet patatesin kabuğunu da soyup elma dilimi şeklinde kesin. Doğramış olduğunuz patatesleri, yağ içerisinde bir müddet boyunca kızartın sonrasında ise patlıcanları kızartın. Ardından büyük bir borcamın içerisine, ilk önce patatesleri dizin ve üzerine patlıcanları dizin orta kısmına ise hazırlamış olduğunuz tavukları dizin.

maxresdefault.jpg

Son olarak ise küçük bir kap içerisine 1 su bardağı su ile 1 yemek kaşığı domates salçasını bir miktar açtıktan sonra borcamın içerisine bu harcı ekleyin. Sonrasında ise borcamın üzerini bir yağlı kağıtla örttükten sonra önceden ısıtmış olduğunuz 200 derecelik fırına verin ve yaklaşık olarak 35 dakika boyunca pişirin. Tavuklu parmak kebabı yeteri kadar piştikten sonra fırından alıp sıcak bir şekilde servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Ziyaretçilere aittir.