Tavuk Kalamar Bizi Avrupa da Temsil Edebilir!

Basit ve pratik bir şekilde hazırlanan tavuk kalamar sayesinde akşam yemeklerinizi çok daha lezzetli hale getirebilirsiniz. İşte tarifi...

18 Ekim 2021 00:47 Yaşam
Tavuk Kalamar Bizi Avrupa da Temsil Edebilir!

Hazırlama süresi; 15 dakika

Pişirme süresi; 10 dakika

6 kişilik

Tavuk kalamar için gerekli olan malzemeler;

700 gram tavuk göğsü

1 çay kaşığı tuz

1 çay kaşığı karabiber

1 çay kaşığı köri

1 çay kaşığı kekik

1 çay kaşığı kırmızı pul biber

1 çay kaşığı sarımsak tozu

Sosu için gerekli olan malzemeler;

1 şişe soda

1 adet yumurta

5 yemek kaşığı tepeleme un

1,5 çay kaşığı tuz

1 çay kaşığı karbonat

2899520-810x458.jpg

Tavuk kalamar yapılış şekli

Tavuk kalamar yapımı için ilk olarak 700 gram kadar tavuk göğsünü parmak boyutunda çok fazla kalın ve çok fazla ince olmayacak şekilde doğrayın. Sonrasında ise derin bir kap içerisine 1 çay kaşığı kekik, 1 çay kaşığı köri, 1 çay kaşığı karabiber, 1 çay kaşığı tuz, 1 çay kaşığı kırmızı pul biber ve 1 çay kaşığı sarımsak tozu ekleyerek bütün malzemeleri güzel bir şekilde iyice karıştırın.

Sonrasında ise doğramış olduğunuz tavuk etlerini baharatların üzerine alın ve eliniz ile güzelce harmanlayın.

Yeteri kadar karıştırdığınız tavuk etlerinin üzerine ise bir streç film ile kapatıp, yaklaşık olarak 30 dakika boyunca buzdolabında dinlenmeye bırakın. Sonrasında ise sosu için bir kap içerisine 1 adet yumurtayı kırıp bir çırpıcı yardımı ile güzelce çırpın. Üzerine ise bir soda ekleyip tekrardan çırpmaya devam edin.

Sonrasında bir çay kaşığı karbonat, 1 çay kaşığı tuz ve 5 yemek kaşığı kadar tepeleme unu malzemenin içerisine eleyin ve tekrardan bir tel çırpıcı yardımı ile güzelce karıştırın.

tavuk-kalamar-fd7bfde1-6466-45b1-a924-db5211fd5736.jpg

Hazırlamış olduğunuz sosu, buzdolabında dinlenmeye bıraktığınız tavuk etlerinin üzerine ekleyin ve tavuk etlerini sosla ile beraber güzel bir şekilde karıştırdıktan sonra önceden kızdırmış olduğunuz yağ içerisine koyarak arkalı ve önlü şekilde güzel bir şekilde kızartın. Yeteri kadar kızaran tavuk kalamarları bir kağıt havlu serili olan servis tabağı üzerine alıp bir müddet boyunca yağlarının süzülmesini bekleyin.

Sonrasında ise tavuk kalamarları sıcak bir şekilde isteğe bağlı olarak sarımsaklı yoğurt ile beraber servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

haberay.com.tr

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Ziyaretçilere aittir.