Taş Kadayıf Gelinleri Gururlandıracak!

Kolay bir tatlı tarifi arayıp da bulamayanlar dikkat! Sofranızdan hiç eksik etmeyeceğiniz taş kadayıfın tarifi şu şekilde...

16 Ekim 2021 01:02 Yaşam
Taş Kadayıf Gelinleri Gururlandıracak!

Hazırlama süresi; 50 dakika

Pişirme süresi; 15 dakika

30 adet

Taş kadayıf için gerekli olan malzemeler;

1 su bardağı ılık su

1 su bardağı ılık süt

1 tatlı kaşığı toz şeker

1 tatlı kaşığı kuru maya

1 çay kaşığı tuz

2 su bardağı un

Kızartmak için sıvı yağ

Şerbeti için;

2 su bardağı su

2 su bardağı toz şeker

5 damla limon suyu

12260712-728xauto.gif

Taş kadayıf yapılış şekli

İlk olarak şerbeti hazırlamak ile başlayın. Orta boy bir kap içerisine 2 su bardağı su, 2 su bardağı toz şekeri ekleyip ocak üzerine aldıktan sonra şeker, su içerisine eriyene kadar bir süre boyunca karıştırıp sonrasında şerbeti kaynamaya bırakın. Şerbet yeteri kadar kaynadıktan sonra içerisine 5 damla kadar limon suyu damlatın ve yaklaşık olarak 10 dakika boyunca şerbetinizi kaynamaya bırakın. Sonrasında ise şerbeti ocak üzerinden alıp bir müddet boyunca soğumaya bırakın.

Tatlının hamuru için ise öncelikle derin bir kap içerisinde 1 su bardağı ılık su, 1 su bardağı ılık süt, 1 çay kaşığı tuz, 1 tatlı kaşığı toz şeker ve 1 tatlı kaşığı kuru maya ekleyerek maya, harç içerisinde eriyene kadar bir müddet boyunca karıştırıp, sonrasında ise içerisine bir buçuk su bardağı kadar un ekleyin ve pürüzsüz bir kıvam alana kadar iyice karıştırın. Ardından hamur içerisine 3 yemek kaşığı kadar unu eleyerek ekleyin.

Hazırlamış olduğunuz kadayıf hamurunun üzerine hava almayacak bir şekilde kapatıp ılık ortam içerisinde yaklaşık olarak 45 dakika boyunca mayalanmaya bırakın.

812x467-tas-kadayif-1600927946682.jpg

Sonrasında ise bir tava içerisine, hamurdan yaklaşık olarak 2 yemek kaşığı kadar alın ve tava içerisine koyup sadece tek bir yüzünü güzel bir şekilde pişirin hamurun diğer yüzü pişmeyecektir. Bunun sebebi hamurun daha rahat bir şekilde yapılabilmesi içindir yeteri kadar pişen kadayıflarınızı geniş bir tepsi üzerine alın ve orta kısımlarını dövülmüş cevizlerden ekleyerek hamurunuzu sonrasında ay şeklinde kapatın. Sonrasında ise tekrardan kızgın yağ içerisine kadayıflarınızı atarak, yaklaşık olarak 1 dakika kadar kızarttıktan sonra üzerine şerbetini döküp servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

haberay.com.tr

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Ziyaretçilere aittir.