Tarçınlı Elmalı Turta Tarifi Mastershef Yarışmasını Karıştırdı! Somer Şef Ben Bile Bu Tarifi Bilmiyordum Açıklaması

Kolay bulunan malzemelerinin yanı sıra hızlı bir şekilde yemeye hazır hale getirilmesi ile sevilen tarçınlı elmalı turtanın tarifi...

08 Eylül 2021 23:25 Yaşam
Tarçınlı Elmalı Turta Tarifi Mastershef Yarışmasını Karıştırdı! Somer Şef Ben Bile Bu Tarifi Bilmiyordum Açıklaması

Hazırlama süresi; 30 dakika

Pişirme süresi; 35 dakika

12 kişilik

elmali-kurabiye-tarifi2-16-9-1518968287.jpg

Elmalı turta için gerekli olan malzemeler;

125 gram oda sıcaklığında bekletilmiş margarin veya tereyağı

Yarım çay bardağı sıvı yağ

10 yemek kaşığı tepeleme toz şeker

Yarım paket kabartma tozu

Yarım paket vanilya

1 adet yumurta

3,5 su bardağı kadar un

İç harcı için gerekli olan malzemeler;

3 yemek kaşığı tepeleme toz şeker

1 yemek kaşığı tereyağı

Yarım su bardağından bir miktar daha fazla dövülmüş ceviz

4 adet elma

Yarım tatlı kaşığı tarçın

Tarçınlı elmalı turta yapılış şekli;

Derin bir kap içerisine oda sıcaklığında bekletilmiş olan 125 gram tereyağı veya margarin ekledikten sonra üzerine 1 adet yumurtayı kırın ve yarım çay bardağı sıvıyağ ekleyerek bir çırpıcı yardımı ile iyice karıştırın.

Daha sonra 10 yemek kaşığı tepeleme şeker, yarım paket vanilya ve yarım paket kabartma tozunu ekleyin. Ardından ise azar azar un ekleyerek iyice karıştırın.

Eklemiş olduğunuz bütün malzemeleri ele yapışmayan bir kıvam alana kadar iyice yoğurun ve hazırlamış olduğunuz harcın yaklaşık olarak üçte birini streç film içine sarın ve buzlukta yaklaşık olarak 25 dakika kadar bekletin. Bu kısmı ise elmalı turtayı fırına koymadan önce üzerine rendelemek için yararlanacaksınız.

Daha sonrasında 4 elmanın kabuklarını soyup ince rendeden geçirin ve geniş bir tava içerisine rendelenmiş olduğunuz elmalarınızı koyun. Daha sonrasında ise üzerine 3 yemek kaşığı kadar tepeleme şeker ve yarım tatlı kaşığı tarçını ekleyin.

Ardından bir yemek kaşığı kadar daha harcın içerisine tereyağını ekleyip elmalar suyunu çekene kadar iyice kısık ateş üzerinde pişirin.

Harcınız yeteri kadar piştikten sonra üzerine bir su bardağından bir miktar daha fazla cevizi ekleyin ve güzelce karıştırdıktan sonra hazırlamış olduğunuz harcı oda sıcaklığında soğumasını bekleyin.

Sonrasında tezgahın üzerine biraz un serpin ve hamuru tezgahın üzerine aldıktan sonra merdane ile hafif şekilde inceltin. Diğer taraftan kullanacağınız tart kalıbının tabanını ve kenarlarını güzel bir şekilde yağlayın ve hamuru tart kalıbının içerisine güzelce yerleştirin ve hamurun kalıp içerisine eşit miktarda dağıldığında emin olun. Sonrasında ise hamurun taban kısmında çatal ile delikler oluşturun.

Hazırlamış olduğunuz elmalı harcı ise tart hamurunun içerisine yerleştirerek eşit bir şekilde yayın. Son olarak ise harcın üzerine daha öncesinde buzluğa koymuş olduğunuz hamuru çıkartarak rendeleyin.

tarcinli-elmali-kurabiye-86.jpg

Turtanızı önceden ısıtılmış olan 175 derecelik fırına koyarak yaklaşık olarak 35 dakika kadar üzeri kızarana kadar iyice pişirin.

Elmalı turta yeteri kadar piştikten sonra fırından alıp oda sıcaklığında ılımaya bırakın. Sonrasında ise kabı ters çevirip elmalı turtayı yavaşça kap içerisinden ayırın ve servis tabaklarına koyarak üzerine pudra şekeri servis serpiştirebilirsiniz. Afiyet olsun

haberay.com.tr

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Ziyaretçilere aittir.