Sultan Tatlısı Tarihi Gözünüzün Önüne Getirecek!

Zengin malzeme çeşidi ve kolay hazırlanışı ile en sevilen tatlılardan olan sultan tatlısının tarifi merak ediliyor. İşte o pratik tarif...

16 Ekim 2021 01:12 Yaşam
Sultan Tatlısı Tarihi Gözünüzün Önüne Getirecek!

Hazırlama süresi; 15 dakika

Pişirme süresi; 25 dakika

18 adet

Sultan tatlısı için gerekli olan malzemeler;

125 gram oda sıcaklığında bekletilmiş tereyağı

Yarım çay bardağı pudra şekeri

Yarım su bardağı irmik

1 adet yumurta

1 paket vanilya

1 paket kabartma tozu

1,5 su bardağı un

Şerbeti için;

1,5 su bardağı su

3 damla limon suyu

1,5 su bardağı tozşeker

Üzeri için;

Mavi haşhaş ve ceviz içi

hashasli-sultan-tatlisi.jpg

Sultan tatlısı yapılış şekli

Sultan tatlısı yapımı için ilk olarak şerbeti hazırlamak ile başlayın. Küçük bir tencere içerisine bir buçuk su bardağı su, 3 damla limon suyu ve bir buçuk su bardağı toz şeker ekleyerek şerbeti ateş üzerinde şeker içerisinde eriyene kadar karıştırın ve bir süre boyunca kaynamaya bırakın.

Şerbeti ne kadar kaynadıktan sonra ocağın altını biraz daha kısarak 5 dakika kadar daha kaynatın ve şerbeti ocak üzerinden alarak oda sıcaklığında soğumaya bırakın.

Sultan tatlısı hamuru için ise öncelikle derin bir kap içerisine oda sıcaklığında bekletmiş olduğunuz 125 gramlık tereyağını ekleyin üzerine ise yarım çay bardağı kadar pudra şekeri ve bir paket vanilyayı ekleyip bir spatula yardımı ile bütün malzemeleri güzel bir şekilde karıştırın. Sonrasında ise harç içerisinde 1 adet yumurtayı kırın. Yumurta kırma esnasında yumurtanın akından yaklaşık olarak 1 tatlı kaşığı kadar ayırıp bunu daha sonrasında tatlının üzerine cevizleri yapıştırmak için kullanacaksınız.

Sonrasında ise yarım su bardağı kadar irmik ekleyip bütün malzemeleri bir spatula yardımı ile tekrardan bir müddet boyunca karıştırın son olarak ise kap içerisine bir buçuk su bardağı un ve 1 paket kabartma tozunu azar azar ekleyin ve hamur ele yapışmayan kıvam alana kadar güzel bir şekilde yoğurun.

Sonrasında ise ceviz büyüklüğünde hamurunuzdan parçalar alarak elinizde yuvarlak haline getirin ve mavi haşhaşa bulayarak fırın tepsisi içerisine yerleştirin. Daha sonra ise önceden ısıtılmış olduğunu 180 derecelik fırına tatlılarınızı vererek üzeri hafif pembeleşene kadar yaklaşık olarak 25 dakika boyunca tatmanızı pişirin.

sultan-tatlisi-tarifi-site.jpg

Sultan tatlısı, yeteri kadar piştikten sonra fırından alıp üzerine soğuk şerbetten azar azar dökün. Tatlınız sıcak, şerbetini ise soğuk bir kıvamda olacaktır. Hazırlamış olduğunuz tatlıyı yaklaşık olarak 3 saat boyunca dinlendirdikten sonra servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

haberay.com.tr

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Ziyaretçilere aittir.