
Süleyman Soylu Gara’ya Giden HDP’li Vekilin Kim Olduğunu Açıkladı!
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’dan gündemle ilgili olarak çok önemli açıklamalar geldi.
A Haber’de gazetecilerin sorularını yanıtlayan Süleyman Soylu’ya geçtiğimiz günlerde söylediği ‘HDP’li bir kadın vekil Gara’ya gitti’ sözlerindeki vekilin kim olduğu soruldu.
Soylu, 2017 yılında terör örgütüne katılan birisinin bir süre önce güvenlik güçlerine teslim olduğunu açıkladı. Terör örgütüne katılmasında HDP’nin eski milletvekili Hatice Kocaman’ın da yardımcı olduğunu belirten Soylu, bu kişinin Kocaman’la konuştuktan sonra örgüte katıldığını Gara’ya giderek eğitim aldığını dile getirdi.
O Kişi Diyaret Dilan Taşdemir
Bu kişiye en sonunda Gara’dan Mahmur’a gidileceğinin söylendiği, bindikleri arabada bulunan kişinin de HDP Ağrı Milletvekili Dirayet Dilan Taşdemir olduğunu Süleyman Soylu belirtti.
Kandil’e Avrupa Diyorlar
Soylu, bu noktada bildikleri başka milletvekilleri olduğunu da söyledi. Ayrıca örgütün yukarısındakilerin Kandil’e Avrupa dediklerini, bunun bir kod adı olduğunu belirtti.
Dirayet Dilan Taşdemir Kimdir?
1982 yılında Ağrı’da doğan Dirayet Dilan Taşdemir, Mersin Üniversitesi Arkeoloji ve Sosyoloji bölümlerinden mezun oldu. 25, 26 ve 27. dönemde HDP’den Ağrı Milletvekili seçilen Taşdemir görevini sürdürüyor. HDP MYK üyesidir, bekardır.
HABERE YORUM KAT
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.