Soğan Dolması Önce Şaşırttı Sonra Vazgeçilmez Oldu!

Hem kolay hem de farklı bir lezzet arayanlar için soğan dolması pratik tarifi ile geliyor. İşte soğan dolmasının merak edilen tarifi...

06 Ekim 2021 01:20 Yaşam
Soğan Dolması Önce Şaşırttı Sonra Vazgeçilmez Oldu!

Hazırlama süresi; 20 dakika

Pişirme süresi; 35 dakika

4 kişilik

Etli soğan dolması için gerekli olan malzemeler;

200 gram kıyma

3 adet kuru soğan

1 çay bardağı haşlanmış nohut

İki tutam dereotu

Yarım çay bardağı bulgur

1 yemek kaşığı tereyağı

1 yemek kaşığı domates salçası

Karabiber, tuz

sogan-dolmasi-nasil-yapilir-etli-sogan-dolmasi-ici-ve-sosu-nasil-hazirlanir-h1626373384-682a6d.jpg

Etli soğan dolması yapılışı şekli

İlk olarak 3 adet soğanın kabuklarını soyun sonrasında ise soğanın kenarlarından başlayarak tam orta kısmına kadar kesin. Ardından soğanları bir tencere içerisine alıp yumuşayana kadar yaklaşık olarak 5 dakika boyunca haşlayın.

Diğer bir yandan derin bir kap içerisine 200 gram kadar kıymayı ekleyin. Üzerine ise bir çay bardağı haşlanmış nohut, 1 yemek kaşığı domates salçası ve yarım çay bardağı kadar bulguru ekleyerek son olarak ise 2 tutam ince şekilde kıyılmış dereotu, 1 adet küçük boy ince şekilde kıyılmış soğan ve 1 yemek kaşığı kadar tereyağı koyarak damak zevkinize göre baharatları ekleyip bütün malzemeleri güzelce karıştırın.

Sonrasında ise haşlamış olduğunuz soğanların katlarını dikkatli bir şekilde birbirinden ayırın. Ayırmış olduğunuz soğanların katlarının kenar kısımlarını ise kıymalı harçlardan ekleyin ve güzel bir şekilde sarın. Hazırlamış olduğunuz etli soğan dolmasının ise orta boy bir tencereye içerisine teker teker dizdikten sonra kalan soğan cücüklerini ise dolmaların aralarına yerleştirin.

Son olarak ise küçük bir kap içerisine, 1 yemek kaşığı tereyağı koyarak üzerine 1 yemek kaşığı kadar domates salçası ekleyip güzel bir şekilde birkaç dakika boyunca kavurun. Hazırlamış olduğunuz salçalı karışımı ise etli soğan dolmasının üzerinde gezdirin, sonrasında ise bir su bardağı kadar sıcak suyu dolmaların üzerine ekleyin.

Etki soğan dolması, pişme esnasında dağılmaması için ise üzerine bir porselen tabağını ters çevirebilirsiniz. Sonrasında ise tencerenin kapağını kapatıp bir süre boyunca kaynamaya bırakın. Yemeğiniz yeteri kadar kaynadıktan sonra kısık ateş üzerinde ise yaklaşık olarak 40 dakika boyunca pişirin.

2883181-810x458.jpg

Etli soğan dolması yeteri kadar piştikten sonra sıcak üzerinden alarak sıcak bir şekilde servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

haberay.com.tr

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Ziyaretçilere aittir.