Sodalı Peynirli Börek

Börek, enfes tadı ile vazgeçilmez bir aperatif, özel günler için birebir. İşte Sodalı Peynirli Börek tarifi...

15 Ekim 2021 00:47 Yaşam
Sodalı Peynirli Börek

Hazırlama süresi; 25 dakika

Pişirme süresi; 20 dakika

12 kişilik

Sodalı peynirli börek için gerekli olan malzemeler;

3 adet yufka

Sosu için gerekli olan malzemeler ;

Yarım çay bardağı su

1 çay bardağı sıvı yağ

İç harcı için gerekli olan malzemeler ;

Beyaz peynir veya lor peyniri

Üzeri için gerekli olan malzemeler ;

Yarım su bardağı su

1 şişe soda

1 adet yumurta sarısı

sodali-peynirli-dilim-borek7.jpg

Sodalı peynirli börek yapılış şekli

Sodalı peynirli börek yapımı için öncelikle, böreğin sosunu hazırlamak ile başlayın. Bir kap içerisine yarım çay bardağı su ve bir çay bardağı kadar yap ekleyerek birazcık karıştırdıktan sonra, 3 adet yufkayı tezgahın üzerine serin ve her bir yufkayı toplamda 8 eşit parçaya ayırır toplam olarak 24 adet yufka parçası elde edeceksiniz bir yufka parçasını alıp üzerine hazırlamış olduğunuz karışımdan her yere eşit bir miktarda sürün ve üzerine başka yufka parçası ekleyin, tekrardan yağlı karışımdan bu yufka parçasının üzerine de sürün ardından uç kısımlarına beyaz peynir veya lor peyniri ekleyin ve yufkayı rulo haline getirin.

Rulo haline getirmiş olduğunuz yufkaların üç kısmını sabit tutarak gül şeklini verdikten sonra diğer bütün yufkalara da aynı işlemi uygulayın.

Bütün yufkaları gül şeklinde geçirdikten sonra yuvarlak bir borcam içerisine dizin ve üzerine bir şişe sodayı her yere eşit bir miktarda dökün sonrasında ise yarım su bardağı suyu daha böreklerin üzerine gezdirdikten sonra streç film ile hava almayacak şekilde kapatarak buzdolabında yaklaşık olarak bir gece boyunca bekleterek dinlendirin.

1200x627-sodali-borek-tarifi-peynirli-sodali-borek-nasil-yapilir-1567549120775.jpg

Yeteri kadar suyunu çeken börekleri borcam içinden alarak, önceden yağlanmış olduğunuz fırın tepsisine koyun ve üzerine yumurta sarısı, çörek otu ekleyerek önceden ısıtmış olduğunuz 190 derecelik fırına verin ve üzerleri kızarana kadar yaklaşık olarak 25 dakika boyunca pişirin yeteri kadar pişen bileklerinizi fırınlanarak servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

haberay.com.tr

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Ziyaretçilere aittir.