Sıvı Yağlı Mayasız Poğaça Tarifi

Akşam çaylarınızı sıcacık poğaça ile daha lezzetli hale getirebilirsiniz. İşte sıvı yağlı mayasız poğaçanın tarifi...

19 Ekim 2021 20:34 Yaşam
Sıvı Yağlı Mayasız Poğaça Tarifi

Hazırlama süresi; 10 dakika

Pişirme süresi; 20 Dakika

15 adet

Sıvı yağlı mayasız poğaça için gerekli olan malzemeler;

1 su bardağı yoğurt

1 su bardağı sıvı yağ

1 tatlı kaşığı tuz

1 adet yumurta akı (Sarısı üzerine sürmek için)

1 paket kabartma tozu

3,5 su bardağı un

150 gram lor peynir

Bir tutam maydanoz

Çörekotu ve susam

mayasiz-siviyagli-pismaniye-pogaca-tarifi-1.jpg

Sıvı yağlı mayasız poğaça yapılış şekli

Sıvı yağlı mayasız poğaça yapımı için öncelikle, derin bir kap içerisine bir su bardağı yoğurt, 1 su bardağı kadar sıvı yağ, 1 tatlı kaşığı tuz ve 1 adet yumurta akını ekledikten sonra bir çırpıcı ile bütün malzemeleri iyice çırpın.

Ardından karışımın içerisine üç buçuk su bardağı kadar un ve 1 paket kabartma tozunu azar azar ekleyin. Hamurunuz ele yapışmayan bir kıvama gelene kadar güzel bir şekilde yoğurun. Diğer bir yandan bir kap içerisinde 150 gram lor peynir veya isteğe bağlı şekilde beyaz peynir ekleyin üzerine bir tutam ince ince doğramış olduğunuz maydanozları ekleyip, birazcık karıştırın. İsteğe bağlı şekilde peynir yerine patates veya kıyma da kullanabilirsiniz.

Hazırlamış olduğunuz sıvı yağlı mayasız poğaça hamurundan ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak, zemin üzerinde eliniz yardımıyla açtıktan sonra, içerisine hazırladığınız peynirli harçtan ekleyin ve hamuru kapatıp yuvarlak haline getirdikten sonra yağlı kağıt serili olan fırın tepsisi içerisine yerleştirin. Poğaçaların üzerine ise en başta ayırmış olduğunuz yumurta sarısından ekleyin.

Son olarak ise poğaçaların üzerine isteğe bağlı bir şekilde susam ve çörek otu da serpiştirebilirsiniz. Ardından önceden ısıtmış olduğunuz 185 derecelik fırına poğaçalarınızı verin ve üzeri kızarana kadar yaklaşık olarak 20 dakika boyunca sıvı yağlı mayasız poğaçalarınızı pişirin.

pogacalar-tarifi-hem-mayali-hem-mayasiz-yumusacik-pogaca-yapmanin-puf-noktalari-1598518608-8292.jpg

Mayasız poğaçalar yeteri kadar piştikten sonra fırından alarak 5 dakika boyunca oda sıcaklığında dinlenmeye bırakın. Ardından sıcak bir şekilde servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Ziyaretçilere aittir.