Şehzadelerin Yemeden Yapamadığı Şehzade Kebabı Tarifi Tarih Sayfalarından Bulunarak Yeniden Denendi!

Akşam yemeğinde iyi bir ziyafet çekmek isteyenler için işte şehzade kebabının tarifi...

06 Eylül 2021 15:18 Yaşam
Şehzadelerin Yemeden Yapamadığı Şehzade Kebabı Tarifi Tarih Sayfalarından Bulunarak Yeniden Denendi!

Hazırlama süresi; 10 dakika

Pişirme süresi; 40 dakika

4 kişilik

5c934d110f25442f64acec2b.jpg

Şehzade kebabı için gerekli olan malzemeler;

Yarım kilo kadar kuş başı şekilde doğranmış tavuk kalça eti

2 adet yeşil biber

2 adet sarımsak

1 yemek kaşığı kadar domates salçası

1,5 su bardağı su

3 adet patlıcan

Karabiber

Kırmızı pul biber tuz

3 yemek kaşığı zeytinyağı

1 adet soğan

Şehzade kebabı yapılış şekli;

Öncelikle orta boy bir kap içerisine 3 veya 4 yemek kaşığı kadar zeytinyağı ekleyip yağı iyice kızdırın. Daha sonrasında ise yarım kilo kadar kuşbaşı tavuk etini yağ içerisine ekleyip tavuk suyunu bırakıp sonrasında çekene kadar iyice pişirin.

Yeterince pişen tavukların üzerine 1 adet ince şekilde doğranmış soğanı daha sonra 2 adet biber ve 2 diş doğranmış sarımsağı ekledikten sonra malzemeler birbirine geçene kadar 2 ya da 3 dakika boyunca pişirin.

Biber ve soğan tavuk içerisinde yeteri kadar öldükten sonra üzerine bir yemek kaşığı domates salçası ekleyin.

Daha sonra salça ile malzemeleri beraber iyice kavurun. Zevkinize göre baharatlarını ekledikten sonra bir miktar daha kavurun.

Ardından hazırlamış olduğunuz harcın üzerine 1 su bardağı kadar ılık su döktükten sonra birazcık kaynatın.

Kaynayan harcı ocaktan aldıktan sonra bir borcam içerisine dökerek her yerine güzelce yayın.

Aynı zamanda 3 adet patlıcanı kabuğunu alacalı olacak çekildi soyun ve patlıcanlar büyük olmayacak şekilde küp şeklinde doğrayın doğradığınız patlıcanları kızgın yağ içerisine atarak birazcık kızartın.

Daha sonra kızarmış olan patlıcanları bir kağıt havlu üzerine alıp fazla yağından arındırın.

Yağından yeterince arınmış olan patlıcanları öncesinde hazırlamış olduğunuz tavukların üzerine ekleyin.

Sonrasına malzemeleri birazcık karıştırdıktan sonra tekrardan üzerine yarım çay bardağı kadar ılık su döküp bir miktar daha karıştırın.

evde-lezzetler-sehzade-kebabi.jpg

Son olarak ise kebabın üzerine orta boyutlarda dilimlenmiş olduğunuz biber ve domatesler ile süsleyin.

Önceden ısıtılmış 190 derecelik fırına tavuklarınızı verin yaklaşık olarak 20 dakika boyunca tavukları pişirin.

Yeteri kadar piştiğinden emin olduğunuz şehzade kebabını fırından alarak sıcak şekilde servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

haberay.com.tr

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Ziyaretçilere aittir.