Şam Dürümü Tatlısı Mecliste Bile Söz Konusu Oldu!

Kusursuz bir lezzet, parmak ısırtan tat. Şam dürümü tatlısı şimdiye kadar yediğiniz tüm tatlıları unutturmaya geliyor. İşte tarifi...

16 Ekim 2021 01:05 Yaşam
Şam Dürümü Tatlısı Mecliste Bile Söz Konusu Oldu!

Hazırlama süresi; 25 dakika

Pişirme süresi; 30 dakika

32 adet

Şam dürümü tatlısı için gerekli olan malzemeler;

1 çay bardağı pudra şekeri

125 gram tereyağı

2 adet yumurta

2,5 yemek kaşığı irmik

1 paket vanilya

1 paket kabartma tozu

2,5 su bardağı un

Hamura katmak için;

Bir çay bardağı dövülmüş fıstık

Bir çay bardağı dövülmüş ceviz

Şerbeti için gerekli olan malzemeler;

3 su bardağı un

3 su bardağı toz şeker

3 damla limon suyu

maxresdefault-2.jpg

Şam dürümü tatlısı yapılış şekli

Şam dürümü tatlısı yapımı için ilk olarak şerbetini hazırlamak ile başlayın. Orta boy bir tencereye İçerisine 3 su bardağı kadar toz şeker ekleyerek üzerine 3 su bardağı su döküp, tencereyi ocak üzerine alarak şeker içerisine eriyene kadar bir müddet boyunca kaynatın. Şerbet yeteri kadar kaynadıktan sonra içerisine 3 veya 4 damla kadar limon suyu damlattıktan sonra şerbeti kısık ateş üzerinde yaklaşık olarak 10 dakika kadar pişirdikten sonra şerbetimizi ocak üzerinden alarak oda sıcaklığında bir müddet boyunca soğumaya bırakın.

Şam dürümü tatlısı hamuru için, ilk olarak derin bir kap içerisinde oda sıcaklığında bekletilmiş olduğunuz 125 gramlık tereyağını ekledikten sonra üzerine 2 adet yumurtanın yalnızca birinin sarısını ekleyin diğerini kaba ayırın.

Sonrasında ise 1 çay bardağı pudra şekeri 1 paket vanilya ve iki buçuk yemek kaşığı irmik ekleyerek bütün malzemeleri bir çatal yardımı ile güzelce karıştırın.

Son olarak ise kap içerisine iki buçuk ya da 3 su bardağı kadar unu kontrollü bir şekilde eleyerek ekleyin. Ardından kabartma tozunu ekleyerek hamurunuz ele yapışmayan bir kıvam alana kadar bir müddet boyunca yoğurduktan sonra hamurları 2 eşit parçaya ayırın.

Her iki hamurunda orta kısmına baskı uygulayarak çanak şekline getirin birisin içerisine dövülmüş olan fıstıklardan, diğerini içine ise dövülmüş olan cevizlerden ekleyin. 2 hamuru ayrı bir şekilde yoğurun.

Yoğurma işlemi bittikten sonra iki hamuru da 4 eşit parçaya ayırarak toplamda 8 eşit hamur parçası elde edin. Her birini tezgah üzerine koyarak uzun şeritler haline getirin sonrasında ise hafif şekilde yağlamış olduğunuz fırın kabı içerisine kısa kenar kısımlarını aralık olacak şekilde hamurlarınızı dizin.

maxresdefault-1-001.jpg

Son adımda ise Şam dürümlerinin üzerine başta ayırmış olduğunuz yumurta sarısını sürdükten sonra önceden ısıtmış olduğunuz 190 derecelik fırına vererek 30 dakika boyunca pişirin.

Sonrasında ise Şam dürümleri fırın içerisinden alarak şerbeti üzerine bir kepçe yardımı ile güzelce dağıtın ve tatlı, şerbeti çekene kadar bekletin sonrasında ise istediğiniz şekilde süsleyip servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

haberay.com.tr

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Ziyaretçilere aittir.