Portakallı Muhallebi Asya’nın Vazgeçilmezi!

Farklı bir tat ve lezzet arayanlar, portakallı muhallebi ile damak tadınızı farklı bir boyuta çıkarabilirsiniz. İşte merak edilen tarifi...

18 Ekim 2021 22:28 Yaşam
Portakallı Muhallebi Asya’nın Vazgeçilmezi!

Hazırlama süresi; 15 dakika

Pişirme süresi; 20 dakika

10 kişilik

Portakallı muhallebi için gerekli olan malzemeler;

3 su bardağı portakal suyu

1 çay bardağı toz şeker

3,5 yemek kaşığı tepeleme nişasta

Muhallebisi için gerekli olan malzemeler;

1 su bardağı toz şeker

1 litre süt

3 yemek kaşığı un

3 yemek kaşığı nişasta

1 paket vanilya

2 yemek kaşığı tereyağı

maxresdefault-002.jpg

Portakallı muhallebi yapılış şekli

Öncelikle portakal suyunu hazırlamak ile başlayan. Ardından orta boy bir kap içerisine 3 su bardağı kadar portakal suyunu ekleyin. Portakal suyu yaklaşık olarak 6 veya 7 adet portakaldan çıkacaktır. Portakal suyunun üzerine ise 3,5 yemek kaşığı tepeleme nişasta ve bir çay kaşığı toz şeker ekledikten sonra bir çırpıcı yardımı ile bütün malzemeleri iyice karıştırın.

Sonrasında ise sosu ocak üzerine alarak sürekli şekilde karıştırın ve ardından koyu bir kıvam elde edin. Silikon bir kalıbın içerisini iyice ıslattıktan sonra suyunu süzün ve portakal sosunu bu kalıbın içerisine her yere eşit miktarda olacak şekilde dökün. Ardından oda ısısına geldiğinde ise buzdolabına koyarak bir süre boyunca buzdolabı içerisine donmasını sağlayın.

Sonrasında muhallebisi için derin bir kap içerisine bir litre sütü ekledikten sonra, üzerine 3 yemek kaşığı tepeleme un, 1 su bardağı toz şeker ve 3 yemek kaşığı nişasta ekleyin. Tencereyi ocak üzerine alarak bu karışımdan koyu bir kıvam elde edene kadar bir müddet boyunca pişirin.

Sonrasında ise yeteri kadar pişmiş olan muhallebinin üzerine 2 yemek kaşığı kadar tereyağı ve 1 paket vanilyayı ekleyip tekrardan iyice karıştırın. Muhallebiyi ocak üzerine alıp yaklaşık olarak 5 dakika boyunca pişirin. Hazırlamış olduğunuz muhallebiyi, buzdolabında beklettiğiniz portakal sosunun üzerine yavaş yavaş dökerek tekrardan oda ısısında bir müddet boyunca soğumaya bırakın. Sonrasında ise kalıbın üzerine bir streç film ile hava almayacak şekilde kapatarak buzdolabında tekrardan bir gece boyunca dinlenmeye bırakın.

muhallebi-pasta-tarifi-8-700x420.jpg

Yeteri kadar dinlendirmiş olduğunuz portakallı muhallebiyi buzdolabından alarak servis tabağı üzerine ters çevirip ve muhallebiyi kabından çıkartın sonrasında ise dilimleyip soğuk bir şekilde servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

haberay.com.tr

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Ziyaretçilere aittir.