Pişmeyen Rulo Pasta Avrupa’yı Kasıp Kavurdu!

Basit hazırlanışı ve enfes tadı ile pişmeyen rulo pasta son dönemin en çok merak edilen tatlılarının başında geliyor. İşte tarifi...

02 Ekim 2021 22:11 Yaşam
Pişmeyen Rulo Pasta Avrupa’yı Kasıp Kavurdu!

Hazırlama süresi; 15 dakika

10 kişilik

Pişmeyen rulo pasta için gerekli olan malzemeler;

Yarım su bardağı süt

2 adet kakaolu baton kek

1 paket kakaolu krem şanti tozu

3 yemek kaşığı damla çikolata

Dövülmüş fıstık ya da fındık

1,5 çay bardağı soğuk süt

Yarım paket çikolata sosu

1 su bardağı soğuk süt

muzlu-rulo-pasta-yemekcom.jpg

Pişmeyen rulo pasta yapılış şekli

Pişmeyen rulo pasta yapmak için öncelikle bir kap içerisine 1 paket kakaolu krem şanti tozunu ekleyin. Sonrasında ise üzerine 1,5 çay bardağı kadar soğuk sütü ekleyerek bir mikser yardımı ile koyu bir kıvam alana kadar sürekli bir şekilde çırpın.

Sonrasında ise elde etmiş olduğunuz sosu buzdolabında bir müddet boyunca soğumaya bırakın. Diğer bir yandan ise derin bir kap içerisine 2 adet kakaolu baton kekinizi eliniz ile küçük parçalara ayırarak ufalayın. Sonrasında ufalamış olduğunuz keklerin üzerine yarım su bardağı kadar sütü azar azar ekleyin, eliniz yardımı ile bu malzemeleri de güzel bir şekilde yoğurun.

Hazırlamış olduğunuz karışımdan bir miktar kadar alıp havuç içerisinde yuvarlak bir hale getiren. Eğer hamurunuz yeteri kadar yuvarlak bir hale geliyorsa istenilen kıvama gelmiş demektir. Daha sonra ise düz bir zemin üzerine bir kağıt streç film sererek kek harcını yuvarlayıp streç film üzerine yerleştirin. Kek harcını üzerine ise tekrardan bir streç film ile kapatın.

Kek harcını ise bir merdane yardımı ile çok kalın ve çok ince olmayacak bir şekilde açın. Sonrasında ise üzerindeki streç filmi kaldırın ve soğuk kakaolu krem şantiyi her yerine eşit bir miktarda yayın.

Üzerine ise 3 yemek kaşığı kadar damla çikolatası serpiştirerek, isteğe bağlı bir şekilde fıstık veya fındık da ekleyebilirsiniz.

Hazırlamış olduğunuz pastayı streç film yardımı ile rulo şeklinde sararak en az 3 saat boyunca derin dondurucuda soğumaya bırakın. Üzeri için ise yarım paket çikolata sosuna bir tencere içerisine alarak koyu bir kıvam alana kadar iyice pişirin sonrasında ise bir müddet boyunca soğumaya bırakın.

650x344-en-pratik-rulo-pasta-tarifi-rulo-pasta-nasil-yapilir-1583330359997.jpg

Rulo pastayı derin dondurucu içerisinden çıkartarak üzerine hazırlamış olduğunuz çikolata sosunu gezdirin sonrasında ise yine isteğe bağlı bir şekilde fındık veya fıstık ile üzerine süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun.

haberay.com.tr

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Ziyaretçilere aittir.