Pırasalı Mısırlı Unlu Kek Tatlıları Size Unutturur!

Tadı ile mest edecek kek arayanlar dikkat! İçinde barındırdığı pırasa sayesinde güç veren ve birçok besin barındıran kek tarifi işte sizlerle....

18 Ekim 2021 22:21 Yaşam
Pırasalı Mısırlı Unlu Kek Tatlıları Size Unutturur!

Hazırlama süresi; 10 dakika

Pişirme süresi; 40 dakika

6 kişilik

Pırasalı mısırlı unlu kek için gerekli olan malzemeler;

1 adet havuç

2 adet yumurta

4 sap pırasa

Yarım su bardağı süt

Yarım su bardağı sıvı yağ

1,5 su bardağı mısır unu

1 tatlı kaşığı tuz

1 paket kabartma tozu

Üzeri için;

Susam

Çörek otu

maxresdefault-001.jpg

Pırasalı mısırlı unlu kek yapılış şekli

İlk olarak 4 sap pırasayı güzel bir şekilde yıkayın. Bir bıçak yardımı ile halka şekilde doğrayın. Sonrasında 1 adet havucu rendeden geçirerek, bir tava içine doğramış olduğunuz pırasaları ve havuçlar koyarak, üzerine 3 yemek kaşığı kadar yağ ekleyin. Ardından çok fazla yumuşamadan bir müddet pişirdikten sonra ocak üzerinden alarak dinlendirmeye bırakın.

Ardından derin bir kap içerisine 2 adet yumurtayı kırarak bir çırpıcı yardımı ile köpürene kadar çırpın. Sonrasında içerisinde yarım su bardağı sıvı yağ, yarım su bardağı süt, 1 tatlı kaşığı tuz, 1,5su bardağı mısır unu ve 1 paket kabartma tozu ekleyin. Bütün malzemeleri tekrardan bir çırpıcı yardımı ile güzel bir şekilde karıştırdıktan sonra üzerine önceden hazırlamış olduğunuz pırasalı harcı ekleyin.

Ardından bütün malzemeleri son kez karıştırdıktan sonra kek harcını yağlamış olduğunuz yuvarlak bir borcam içerisine ekleyerek her yere eşit bir şekilde yayın. Kek içerisinde oluşan hava kabarcıklarını söndürmek için ise hafif şekilde keki tezgaha bir kaç kere vurun. Ardından kekinizin üzerine çörek otu ve susam ekleyin.

4444.jpg

Önceden ısıtmış olduğunuz 180 derecelik fırına kekinizi vererek 35 dakika boyunca kontrollü bir şekilde pişirin. Kekinizin her yerinin eşit bir şekilde piştiğinden emin olmak için bir kürdan yardımı ile kontrol edebilirsiniz. Kürdanı kekinize batırdıktan sonra kürdan temiz bir şekilde çıkıyorsa kekiniz pişmiş demektir. Kekiniz yeteri kadar piştikten sonra fırından alıp yaklaşık olarak 5 dakika kadar dinlendirmeye bırakın. Sonrasında ise dilimleyerek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

haberay.com.tr

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Ziyaretçilere aittir.