Perişan Kurabiye! Yanlış Duymadınız İsmi de Tadı da Farklı!

Adı ile dikkatleri üzerine toplayan perişan kurabiye tadı ile beğenileri topluyor. İşte perişan kurabiyenin tarifi...

09 Ekim 2021 21:41 Yaşam
Perişan Kurabiye! Yanlış Duymadınız İsmi de Tadı da Farklı!

Hazırlama süresi; 15 dakika

Pişirme süresi; 25 dakika

32 adet

Perişan kurabiye için gerekli olan malzemeler;

125 gram oda sıcaklığında bekletilmiş tereyağı

Yarım su bardağı pudra şekeri

Yarım su bardağı nişasta

1 adet yumurta

1 paket vanilya

2 su bardağı un

1 paket kabartma tozu

Yarım su bardağı fındık

Yarım su bardağı kuru üzüm

damla-cikolatali-perisan-kurabiye.jpg

Perişan kurabiye yapılış şekli

İlk olarak derin bir kap içerisine oda sıcaklığında bekletmiş olduğunuz tereyağını ekleyin üzerine ise 1 adet yumurtayı kırın sonrasında ise kaba yarım su bardağı kadar pudra şekeri, 1 paket kabartma tozu, yarım su bardağı nişasta, 1 paket vanilya, 2 su bardağına yakın şekilde unu azar azar ekleyerek, harç ele yapışmayan yumuşak bir kıvam alana kadar güzel bir şekilde yoğurun.

Sonrasında ise kurabiye hamurunun yeterli kıvama gelmesine yakın üzerine yarım su bardağı kadar fındığı güzel bir şekilde dövüp ekleyin. Ardından yarım su bardağı kadar kuru üzümü hamurun içerisine ekleyin ve sonrasında ise bütün malzemeleri tekrardan güzel bir şekilde yoğurun. Hazırlamış olduğunuz kurabiye hamurlarına istediğiniz şekilleri vererek yağlı bir kağıt üzerine yerleştirin. Kurabiyelerinizi ise isteğe bağlı bir şekilde büyüklüğünü ayarlayabilirsiniz.

Hazırlamış olduğunuz perişan kurabiyeleri daha önceden ısıtmış olduğunuz 180 derecelik fırına vererek yaklaşık olarak 25 dakika boyunca kontrollü bir şekilde pişirin. Perişan kurabiyeleriniz yeteri kadar piştikten sonra fırın içerisinden alıp oda sıcaklığında bir müddet boyunca soğumaya bırakın. Daha sonrasında ise servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

2323.jpg

Perişan kurabiye nasıl bir kurabiyedir?

Perişan kurabiye, herhangi bir şekli olmadığı için istediğiniz şekli vererek tepsiye koyabileceğiniz ve bol fındıklı üzümlü ağızda hemen dağılan kıyır kıyır bir kurabiyedir ve uzun bir süre boyunca bayatlamaz. Bunun yanı sıra ise oldukça lezzetli ve pratik bir kurabiye olduğu için çok fazla yapımı tercih edilmektedir. İsteğe bağlı şekilde üzüm ve fındık yerine ise damla çikolata ve ceviz de kullanılarak da çok güzel lezzetler ortaya çıkarılabilir. Eğer kullandığınız fındık veya cevizin büyük olmasını istemiyorsanız rondodan geçirerek parçacık haline getirip de ekleyebilirsiniz.

haberay.com.tr

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Ziyaretçilere aittir.