Meclis Lokantasında Eksik Olmayan Tek Tatlı Şeftalili Yaz Keki!

Tadı ve görüntüsü ile en güzel tatlılardan birisi olan şeftalili yaz kekinin tarifi. Bu tarif ile lezzetli tatlılar hazırlayabileceksiniz.

08 Eylül 2021 23:21 Yaşam
Meclis Lokantasında Eksik Olmayan Tek Tatlı Şeftalili Yaz Keki!

Hazırlama süresi; 10 dakika

Pişirme süresi;50 dakika

8 kişilik

seftalili-yaz-keki-1.jpg

Şeftalili yaz için gerekli olan malzemeler;

5 yemek kaşığı yoğurt

1 su bardağı sıvı yağ

3 adet oda ısısında bekletilmiş yumurta

1 paket vanilya

1 paket kabartma tozu

1 su bardağı toz şeker

3 çay bardağı un

Üzeri için gerekli olan malzemeler;

2 adet orta büyüklükte şeftali

Dövülmüş fındık

Şeftalili yaz keki yapılış şekli;

Şeftali yaz keki yapımında öncelik olarak derin bir kap içerisine 5 yemek kaşığı yoğurdu ekleyerek üzerine 1 su bardağı toz şeker, 1 su bardağı sıvı yağ ve 1 paket vanilyayı ekleyerek kap içerisinde şeker iyice eriyene kadar bir çırpıcı yardımı ile iyice karıştırın.

Hazırlamış olduğunuz harç içinden bir su bardağı kadar alarak daha sonrasında kekin üzerine kullanmak için ayırarak buzdolabında dinlenmeye bırakın.

Geriye kalan harca ise 3 adet yumurta ekleyerek bir mikser yardımı ile yumurtalar iyice harç içerisine geçene kadar karıştırın.

Sonrasında ise kap içerisine bir paket kabartma tozu ve 2 su bardağı unu azar azar ekleyerek bütün malzemeler birbirine geçecek şekilde iyice karıştırın. Kekin kıvamı fazla şekilde koyu olacaktır.

Hazırlamış olduğunuz kekin harcını yağlı kağıt serilmiş pişirme kabı içerisine yayarak her yere eşit şekilde dağıtın.

Sonrasında ise 2 adet büyük boy şeftalinin kabuklarını soyup ince şekilde dilimler haline getirin. Bu noktada ise şeftalinin ne çok sert ne de çok yumuşak olmaması lazım.

Dinlemiş olduğunuz şeftalili kek hamurunun kenar kısımlarından başlayarak orta kısımlara doğru düzgün bir şekilde dizin. Sonrasında ise şeftalilerin üzerine dövülmüş fındıktan azar azar serpiştirin.

Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırına kekinizi verin yaklaşık olarak 50 dakika boyunca kontrollü bir şekilde pişirin. Kekin yeteri kadar piştiğini ise bir kürdan yardımıyla anlayabilirsiniz.

seftalili-yaz-keki.jpg

Her yeri eşit şekilde pişen kekinizi fırından alarak ilk sıcaklığının geçmesini bekleyin. Ardından diğer ayırmış olduğunuz sosu kekin üzerine güzelce yayın.

Hazırlamış olduğunuz şeftalili keki kalıp içerisinde bir süre boyunca soğumaya bırakın. Daha sonra ise servis tabağına alıp servis edebilirsiniz. Şeftalili yaz keki hafif olmasını ve yumuşaklığını çok seveceğiniz lezzetli şeftali aromalı bir kektir. Afiyet olsun.

haberay.com.tr

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler