Mayasız Kıyır Poğaça Nasıl Yapılır?

Gün içinde atıştırarak açlığınızı bastırabileceğiniz tadı ile parmak yedirten mayasız kıyır poğaçanın tarifi şu şekilde...

20 Ekim 2021 20:05 Yaşam
Mayasız Kıyır Poğaça Nasıl Yapılır?

Hazırlama süresi; 25 dakika

Pişirme süresi; 20 dakika

28 adet

Mayasız kıyır poğaça için gerekli olan malzemeler;

1 çay bardağı sulu yoğurt

1 çay bardağı sıvı yağ

125 gram oda sıcaklığında bekletilmiş tereyağı

1 adet yumurta akı

1 tatlı kaşığı tuz

1 yemek kaşığı toz şeker

1 paket kabartma tozu

1 tatlı kaşığı sirke

3,5 su bardağı un

Beyaz peynir

Yumurta sarısı

1 çay kaşığı pekmez

Susam

1 tatlı kaşığı sıvı yağ

10-dakikada-1-tepsi-pogaca-5.png

Mayasız kıyır poğaça yapılış şekli

Öncelikle bir kap içerisine 125 gr oda sıcaklığına bekletmiş olduğunuz tereyağ ekledikten sonra üzerine,1 çay bardağı sulu yoğurt, 1 çay bardağı sıvı yağ, 1 adet yumurta akı, 1 tatlı kaşığı tuz, 1 tatlı kaşığı sirke ve 1 yemek kaşığı kadar toz şekeri ekleyerek bütün malzemeleri güzelce karıştırın.

Sonrasında ise kap içerisine üç buçuk su bardağına yakın şekilde un, 1 paket kabartma tozu ekleyin. Hamurumuzun yeteri kadar kabarmasını istiyorsanız, ununuzu harç içerisine eleyerek eklemeniz, hamurun uzun daha fazla kabarmasını sağlayacaktır.

Hamurunuz ele yapışmayan yumuşak bir kıvama gelene kadar güzel bir şekilde yoğurun. Diğer bir yandan ise bir kap içerisinde kullanacağınız miktarda beyaz peyniri ufak parçalara ayırarak ekleyin.

Hazırlamış olduğunuz poğaça hamurundan ceviz büyüklüğünde parçalar alarak, tezgah üzerinde eliniz ile açtıktan sonra orta kısmına peynirli harcı ekleyin ve yassı haline getirerek fırın tepsi içerisine yerleştirin.

Poğaçaların üzerine ise en başta ayırmış olduğunuz yumurta sarısının üzerine bir çay kaşığı pekmez ve bir tatlı kaşığı sıvıyağ ekleyerek güzel bir şekilde karıştırın. Hamurlarının üzerine sürdükten sonra üzerine istediğiniz miktarda susam serpiştirerek, önceden ısıtmış olduğunuz 190 derecelik fırına verin ve yaklaşık olarak poğaçalarınızı 20 dakika boyunca pişirin.

bayatlamayan-mayasiz-kiyir-kiyir-pogaca-tarifi.jpg

Mayasız kıyır poğaçalarınız yeteri kadar piştikten sonra, fırından çıkarıp sıcak veya da ılık bir şekilde isteğe bağlı olarak servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

haberay.com.tr

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Ziyaretçilere aittir.