MasterChef sebzeli Wonton çorbası evinde malzemesi olan herkes yapabilir

21 Ağustos Cumartesi (Dün akşam) MasterChef yeni bölümüyle ekranlara geldi. Eşsiz bir çorba olan sebzeli Wontom ise herkesin ağzını sulandırdı. İşte Wonton çorba tarifi.

22 Ağustos 2021 14:38 Yaşam
MasterChef sebzeli Wonton çorbası evinde malzemesi olan herkes yapabilir

TV8 ekranlarında yayınlanan MasterChef Türkiye 2021, yeni sezona bomba gibi başladı. Dün akşam yayınlanan yeni bölümde Wonton çorba yapıldı. Görenlerin ağzını sulandıran bu eşsiz çorbanın gizli tarifi herkes tarafından araştırılmaya devam ediyor. İşte MasterChef Wontom çorba tarifi…

Çin mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden birisi olarak bilinen sebzeli Wonton çorbası malzemeleri hakkında tüm detayları sizlerle paylaşıyoruz. Sebzeli Wonton çorbası nasıl yapılır, sebzeli Wonton çorbası malzemeleri nelerdir? 21 Ağustos MasterChef Türkiye sebzeli Wonton çorbası…

scuri-1598427745-763.jpg

Sebzeli Wonton Çorbası Malzemeleri

Sebzeli Wonton çorbası malzemeleri birçok kişi tarafından araştırılmaya devam ediyor. Çorba için gerekli malzemeler ise şu şekilde:

  • 100 gram kıyma
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 çorba kaşığı soya sosu
  • 1 adet taze soğan
  • 1 çorba kaşığı susam yağı
  • 1 çay kaşığı toz zencefil
  • Karabiber ve tuz

Wonton çorbası hamuru için gerekli malzemeler bakıldığında ise karşımıza şu tablo çıkmakta:

  • 1 su bardağı se
  • 1 / 2 tatlı kaşığı tuz
  • 1 adet taze soğan
  • 1 çorba kaşığı susam yağı

1200x627-sebzeli-wonton-corbasi-tarifi-masterchef-sebzeli-wonton-corbasi-nasil-yapilir-malzemeleri-nelerdir-1598381271137.jpg​​​​​​​

Sebzeli Wonton Çorbası Nasıl Yapılır?

Sebzeli Wonton çorbası nasıl yapılır sorusunun cevabını sizler için derledik işte tüm aşamalar ve detaylar….

  1. İlk olarak hamur malzemelerini derin bir kabın içine daldırdıktan sonra kulak memesi kıvamına gelen kadar yoğurma aşamalarına tabi tutulmaktadır
  2. Hamur yoğurma işlemlerinin bitmesinden sonra oda sıcaklığında ortalama olarak yarım saat dinlendirmek gerekir. Bu en önemli puf noktalarından birisidir.
  3. Hamur dinlenmesinin ardından soğanlar ince ince doğranmaktadır. Sonrasında kıyma, zencefil, susam yağı, soya sosu, tuz ve karabiber ile güzel bir harç haline getirilir.
  4. Dinlendirilen hamurlar oklava yardımıyla yemek tabağı boyutların açılır ve orta boylarda kare olarak kesilmektedir. İçine harç eklenir üçgen olacak şekilde kapatılır.
  5. Sonrasında bir tencere içerisine su eklenir ve kaynatılır. Kaynayan suyun için de hazırlanan hamurlar eklenir. Biraz kaynadıktan sonra çorbanız hazır sıcak bir şekilde servis edebilirsiniz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler