Macar Kebabı Yemek Sizin de Hakkınız!

Görüntüsü ile göz dolduran lezzeti ile parmak yedirten Macar kebabının merak edilen tarifini sizler için derledik. Bu tarif sayesinde sizler de kolayca Macar kebabı hazırlayabileceksiniz. İşte o tarif.

01 Ekim 2021 02:16 Yaşam
Macar Kebabı Yemek Sizin de Hakkınız!

Hazırlama süresi; 10 dakika

Pişirme süresi; 65 Dakika

4 kişilik

Macar kebabı için gerekli olan malzemeler;

500 gram kuşbaşı et

2 adet patlıcan

1 adet patates

1 su bardağı haşlanmış bezelye

5 diş sarımsak

2 adet domates

3 yemek kaşığı zeytinyağı

1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri

Karabiber, tuz

Beşamel sos için gerekli olan malzemeler;

1 yemek kaşığı tereyağı

1,5 su bardağı süt

1 yemek kaşığı tepeleme un

Karabiber, tuz

Üzeri için;

1 su bardağı rendelenmiş kaşar

macar-kebabi-2.jpg

Macar kebabı yapılış şekli

Öncelikle 500 gram kuşbaşı şeklinde doğranmış alan eti orta büyüklükteki kızgın bir tencere içerisine koyun, sonrasında ise eti 5 dakika boyunca ara ara karıştırarak iyi bir şekilde kavurun.

Etlerin üzerini biraz geçecek şekilde su ekledikten sonra suyunu çekene kadar bir müddet boyunca etinizi pişirin. Diğer bir yandan ise 2 adet patlıcanı alacalı bir şekilde soyun sonrasında 1 adet patatesin kabuğunu soyun.

Patlıcan ve patatesi küp şeklinde doğrayarak kızgın bir yağ içerisinde ayrı bir şekilde kızartın. kızartmış olduğunuz patlıcanı ve patatesi kağıt havlu yardımı ile fazla yağını alın sonrasında ise tamamen suyunu çekmiş olan etlerin üzerine 3 yemek kaşığı kadar zeytinyağı ekleyin.

Etlerin üzerine 1 su bardağı kadar haşlanmış bezelye ve 5 diş doğranmış sarımsakları koyup yaklaşık olarak 3 dakika boyunca karıştırarak pişirin ardından tencere içerisine 2 adet küp şeker ve doğramış olduğunuz domates ektikten sonra damak zevkinize göre baharatlarını ekleyin domatesler hafif yumuşayacak şekle gelene kadar bir müddet boyunca pişirin.

Bütün malzemeler yeteri kadar piştikten sonra küçük bir borcam içerisine malzemelerinizi döküp eşit bir şekilde her yerine dağıtın.

Sosu ise küçük bir kap içerisine 1 yemek kaşığı kadar tereyağı ekleyip eritin. Yağın üzerine bir yemek kaşığı kadar unu ekledikten sonra un yeterince kavrulana kadar bir müddet boyunca kavurun.

Kavurmuş olduğunuz unun üzerine bir buçuk su bardağı kadar sütü azar azar döküp topaklanmaması için bir çırpıcı yardımıyla hızlı bir şekilde karıştırın.

Sosunuz çok koyu bir hale gelirse bir miktar daha sütü ekleyerek kıvamını açabilirsiniz, sonrasında damak zevkinize göre baharatlarını ekleyip sosumuzu ocak üzerinden alın.

5cd137cc0f25442ca4d01d99.jpg

Sonrasında ise etli sebzeli harcın üzerine su döktükten sonra 185 derecelik fırına vererek iyi bir şekilde pişirin.

Yeteri kadar pişen yemeğinizi 5 dakika boyunca oda sıcaklığına dinlenmeye bırakabilirsiniz. Afiyet olsun

haberay.com.tr

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Ziyaretçilere aittir.