Limonlu Portakallı Kek Tarifi Kaynanayı Geline Düşman Etti! Muhteşem Lezzet Efsaneleri Susturdu!

Kolay tarifi ile dakikalar içinde hazırlanabilecek limonlu portakallı kek tarifi şu şekilde...

06 Eylül 2021 15:31 Yaşam
Limonlu Portakallı Kek Tarifi Kaynanayı Geline Düşman Etti! Muhteşem Lezzet Efsaneleri Susturdu!

Hazırlama süresi; 10 dakika

Pişirme süresi; 45 dakika

12 kişilik

yumurtasiz-limonlu-kek.jpg

Limonlu portakallı kek için gerekli olan malzemeler;

Bir su bardağı toz şeker

Yarım su bardağı sıvı yağ

1 yemek kaşığı taze sıkılmış limon suyu

3 adet yumurta

1 su bardağı portakal suyu

1 adet rendelenmiş portakal kabuğu

1 paket kabartma tozu

2,5 su bardağı un

1 rendelenmiş Limon Kabuğu

1 paket kabartma tozu

Limonlu portakallı kek yapılış şekli;

Bir kabın içerisinde 3 adet yumurtayı ve 1 su bardağı kadar toz şekeri mikserle birkaç dakika boyunca çırpın.

Daha sonra kapı içerisine taze sıkılmış portakal suyu ve limon suyunu ekleyerek üzerine ise yarım su bardağı sıvı yağ ekleyin. Eğer aromasının fazla olmasını istiyorsanız limon suyunu veya portakal suyunu birer buçuk ölçü olarak da kullanabilirsiniz. Dilerseniz yarım limon suyu ve 2 yemek kaşığı pudra şekerini karıştırıp kekinizin üzerine jel yapabilirsiniz.

Sonrasında rendelenmiş portakal kabuğu ve limon kabuğunu da ekleyip mikser yardımı ile tekrardan malzemeler birbirine geçene kadar iyice çırpın.

Ardından ise iki buçuk su bardağı unu ve bir paket kabartma tozunu azar azar ekleyerek tekrardan çırpmaya devam edin.

Bütün malzemeleri ekledikten sonra mikser ile bir süre boyunca tekrardan karıştırın. Kekin kıvamı eğer sıvı ise tekrardan bir miktar daha un ekleyebilirsiniz.

Orta boyutta bir kek kalıbını içerisine ise her yerini tereyağı ile yağlayıp biraz un serpiştirin ve hazırlamış olduğunuz kekin harcını kalıbın içerisine her yere eşit miktarda yayarak dökün.

portokalli-kek-yemekcom-780x470.jpg

Önceden ısıtılmış 175 derecelik fırına kekinizi verilme yaklaşık olarak 40 dakika boyunca her yerin piştiğinde emin olana kadar kekinizi pişirin kekin yeteri kadar pişip pişmediğini ise bir kürdan yardımı ile test edebilirsiniz.

Portakallı limonlu kek yeteri kadar piştikten sonra fırından alıp oda sıcaklığında ılımaya bırakın. Daha sonra ise kalıbından ters çıkartarak servis tabağına koyup ardından dilimleyerek kekinizi servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

haberay.com.tr

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Ziyaretçilere aittir.