Keşkül Tarifi İster Misiniz?

Tadı ile bambaşka dünyalara yolculuğa çıkaran keşkül, haliyle oldukça seviliyor. İşte keşkülün merak edilen tarifi...

15 Ekim 2021 00:58 Yaşam
Keşkül Tarifi İster Misiniz?

Hazırlama süresi; 5 dakika

Pişirme süresi; 20 dakika

6 kişilik

Keşkül için gerekli olan malzemeler;

1 su bardağı çekilmiş badem

1 su bardağı toz şeker

1 litre süt

1 adet yumurta sarısı

1 paket vanilya

2 yemek kaşığı tepeleme nişasta

Üzeri için gerekli olan malzemeler;

file badem

keskul-yemekcom.jpg

Keşkül yapılış şekli

Keşkül tatlısı yapımı için ilk olarak derin bir kap içerisine 1 litre süt ekledikten sonra, üzerine bir su bardağı toz şekeri ekleyerek ardından tencere içerisine bir su bardağı kadar çekilmiş badem ve 1 adet yumurta sarısını ekleyin.

Sonra ise tenceredeki bütün malzemeleri bir çırpıcı yardımı ile şeker eriyene kadar güzel bir şekilde karıştırın. Daha sonra tencereyi ocak üzerine alarak kısık ya da orta ateş üzerinde 8 dakika boyunca karıştırarak bir miktar ısıtın. Süt ısınma esnasında küçük bir kap içerisine 2 yemek kaşığı tepeleme nişasta ekleyin ve nişastanın üzerine ise 3 yemek kaşığı kadar su döküp nişastanın kıvamını bir miktar açın.

Isınan karışımın üzerine ise bir paket vanilya ve açmış olduğunuz nişastadan azar azar dökerek, bir yandan ise çırpıcı yardımı ile malzemelerin topaklanmaması için sürekli şekilde karıştırın.

Bademli keşkül üzeri için ise, 2 veya 3 yemek kaşığı kadar file bademi bir tava içerisine alarak , bademleri sürekli karıştırarak bir miktar kavurun. Sonrasında ise bademleri tavadan alıp oda sıcaklığında bir süre boyunca soğumaya bırakın.

Hazırlamış olduğunuz bademli keşkülün üzerine ise önceden kavurduğunuz file badem ile süsleyerek soğuk bir şekilde servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

812x467-587267580141.jpg

Keşkül nedir ve nasıl bir tatlıdır?

Keşkül Osmanlı mutfağından bu zamana kadar gelen bir tatlıdır ve süt ile yapılan içerisindeki toz badem sayesinde ise hoş kokulu bir arabaya sahip olan geleneksel bir tatlı çeşididir. Keşkül yapımı esnasında ise kesinlikle karışım içerisinde un kullanılmaz. Gerekli olan kıvamı nişasta ve badem tozu ile elde edilir. pişirme tekniği ise muhallebi gibidir

haberay.com.tr

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Ziyaretçilere aittir.