Karnabahar Musakka Tarifi

Akşam yemeklerinin vazgeçilmezi olan musakkayı bu kez de karnabahar ile birlikte deneyin. İşte tarifi...

20 Ekim 2021 20:09 Yaşam
Karnabahar Musakka Tarifi

Hazırlama süresi; 15 dakika

Pişirme süresi; 25 dakika

4 kişilik

Karnabahar musakka için gerekli olan malzemeler;

400 gram kıyma

1 adet karnabahar

2 adet yeşil biber

2 diş sarımsak

2 adet soğan

1 yemek kaşığı domates salçası

1 adet domates

4 yemek kaşığı zeytinyağı

Yarım limon suyu

1 küçük çay bardağı sıcak su

Karabiber, tuz

karnabahar-musakka-8ae83975-567a-4cd6-8b42-2d5d09644b92.jpg

Karnabahar musakka yapılış şekli

İlk olarak 1 adet karnabaharı küçük dallarına ayırıp güzel bir şekilde yıkayın sonrasında ise derin bir tencere içerisine karnabaharları ekleyip üzerlerini bir parmak geçecek şekilde sıcak su koyun.

Sonrasında üzerine yarım limon suyu ve bir miktar tuzu ekledikten sonra yumuşayana kadar karnabaharlarınızı haşlayın. Diğer bir yandan orta boy bir tencere içerisine 400 gram kıymayı ekleyin ve kıymanın üzerine yarım çay bardağı kadar su ekleyin. Sürekli bir şekilde karıştırarak kıymamızı yeteri kadar kavurun. Kavrulmuş olan kıymaların üzerine ise 4 yemek kaşığı kadar zeytinyağı, 2 adet yeşil biber, 1 adet ince doğranmış soğan, 2 diş ince doğranmış sarımsakları ekledikten sonra ara ara karıştırarak yaklaşık olarak 3 dakika boyunca pişirin. Sonrasında ise kıymalı harcın üzerine 1 adet orta boy minik küp şeklinde doğranmış olduğunuz domatesleri ve 1 yemek kaşığı dolusu domates salçası ekledikten sonra damak zevkinize göre baharatlarını ekleyip 2 dakika boyunca kavurun.

Son olarak ise kıymalı harcın üzerine, 1 çay bardağı kadar sıcak su ekleyip bir müddet boyunca karıştırdıktan sonra tencerenin kapağını hava almayacak şekilde kapatıp, domatesler biraz yumuşayana kadar pişirmeye devam edin. Hazırlamış olduğunuz harcını sulu bir kıvamda olacaktır su oranını ise istediğiniz şekilde ayarlayabilirsiniz.

812x467-1553670622949.jpg

Sonrasında ise orta boyutta bir fırın kabı içerisine karnabaharlarınızı ekledikten sonra üzerine pişirmiş olduğunuz kıymalı harcı dökün ve yemeğinizi hafif bir şekilde karıştırın. Önceden ısıtmış olduğunuz 195 derecelik fırına yemeğinizi verin yaklaşık olarak 20 dakika boyunca pişirin. Yemeğiniz yeteri kadar piştikten sonra fırından alarak ince kıyılmış olduğunuz maydanozları serpiştirip, sıcak bir şekilde servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

haberay.com.tr

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Ziyaretçilere aittir.