Karamelli Kaşık Tatlısı İle Sevdiklerinizi Çok Şaşırtacaksınız!

Akşam çaylarının yanına nefis bir tatlı arayanlar için dayanılmaz tadı ve muhteşem görüntüsü ile karamelli kaşık tatlısı... İşte tarifi...

07 Ekim 2021 20:11 Yaşam
Karamelli Kaşık Tatlısı İle Sevdiklerinizi Çok Şaşırtacaksınız!

Hazırlama süresi; 10 dakika

Pişirme süresi; 30 dakika

8 kişilik

Karamelli kaşık tatlısı için gerekli olan malzemeler;

Muhallebisi için;

1 litre süt

125 gram tereyağı veya margarin

1 su bardağı toz şeker

Yarım paket sıvı krema

1 su bardağı su

1 paket vanilya

firinsiz-kasik-pastasi-tarifi.jpg

Karamelli sosu için;

Yarım su bardağından bir miktar fazla toz şeker

Yarım su bardağı su

1 yemek kaşığı nişasta

1 çay kaşığı tereyağı

Üzeri için;

Fındık kırığı

Karamelli kaşık tatlısı yapılış şekli

İlk olarak derin bir kap içerisinde 125 gram tereyağını eritin. Üzerine ise 1 su bardağı unu ekleyerek yağ ile güzel bir şekilde karışmasını sağlayın. Sonrasında ise unun hafif rengi değişene kadar sürekli bir şekilde yakmamaya özen göstererek kavurun.

Kavurmuş olduğunuz unun üzerine 1 litre sütü azar azar dökerek topaklanmaması için ise bir çurpıcı yardımı ile hızlı ve sürekli bir şekilde karıştırın. Ardından bir su bardağından bir miktar eksik toz şekeri karışımı içerisine ekleyin ve muhallebi koyu bir kıvam alana kadar bir miktar pişirin.

Pişen muhallebinin üzerine ise bir paket vanilya ekleyerek bir müddet daha karıştırdıktan sonra ocak üzerinden alarak oda sıcaklığında ılımaya bırakın. Sonrasında muhallebinin üzerine ise yarım paket sıvı kremayı ekleyin ve yine bir miktar karıştırın. Orta büyüklükteki bir borcam içerisine dökerek spatula yardımı ile her yere eşit bir şekilde yayın.

Sosu için, ilk olarak 1 yemek kaşığı kadar nişastayı bir kap içerisine ekleyin. Üzerine 1 su bardağı suyu döküp bir miktar karıştırın daha sonra orta büyüklükte bir tava içerisine yarım su bardağından bir miktar fazla toz şekeri ekleyerek tavanın taban kısmına toz şekere eşittir miktarda yayın ve kısık ateş üzerinde şekeri yakmadan bir müddet boyunca eritin.

Şeker kadar eridikten sonra üzerine yarım su bardağı su ekleyin sonrasında karıştırarak şekeri tekrardan erimeye bırakın. Karamel sos yeteri kadar piştikten sonra üzerine ise bir çay kaşığı kadar tereyağını ekleyin sonrasında ise karamel sosu muhallebinin üzerine gezdirerek spatula yardımı ile eşit bir şekilde yayın ve buzdolabında 3 saat kadar soğumaya bırakın.

maxresdefault.jpg

Hazırlamış olduğunuz karamelli kaşık tatlısının üzerine ise fındık kırıkları ile süsleyebilirsiniz. Sonrasında soğuk bir şekilde servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

haberay.com.tr

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Ziyaretçilere aittir.