Kakaolu Nemli Kek Tarifini Alanlar Soluğu Komşuda Aldı!

Çayın yanına hafif bir atıştırmalık arayanlar için kakaolu nemli kek tarifi...

10 Eylül 2021 00:10 Yaşam
Kakaolu Nemli Kek Tarifini Alanlar Soluğu Komşuda Aldı!

Hazırlama süresi; 15 dakika

Pişirme süresi; 45 dakika

8 kişilik

2694866-1200x627.jpg

Kakaolu nemli kek için gerekli olan malzemeler;

Oda ısısında bekletilmiş 3 adet yumurta

1 su bardağı kadar süt

1 su bardağından bir miktar eksik sıvı yağ

3 yemek kaşığı tepeleme kakao

1 su bardağı kadar un

1 paket kabartma tozu

1 paket vanilya

1 su bardağı kadar toz şeker

Üzeri için gerekli olan malzemeler;

50 gram sütlü çikolata

50 gram bitter çikolata

Fındık kırığı

Bir paket sıvı krema

Kakaolu nemli kek yapılış şekli;

Kakaolu nemli kek yapımı için öncelikle bir kap içerisine 3 adet yumurtayı kırdıktan sonra üzerine bir su bardağı kadar toz şekeri ekleyin ve toz şeker içerisinde eriyip yumurta ise köpürene kadar mikser yardımı ile 4 dakika boyunca çırpın.

Ardından başka bir kaba 1 su bardağından bir miktar eksik yağ ekleyip, üzerine 1 su bardağı kadar sütü ekleyerek mikser yardımıyla karıştırın. Sonrasında karışımın içine 1 paket kabartma tozu, 1 paket vanilya, 3 yemek kaşığı tepeleme kakao ve 1 su bardağı kadar unu ekleyin.

Eklemiş olduğunuz bütün malzemeleri mikser yardımı ile hafifçe bütün malzemeleri birbirine geçecek şekilde karıştırın. Kekin kıvamı ise çok katı şekilde olmayacaktır. Bu yüzden bu tarif için bir su bardağı kadar un ölçüsü tam yetmektedir.

Ardından baton kek kalıbının içerisini her yer eşit olacak şekilde yağlayın ve kalıbın ölçüsüne göre bir yağlı kağıdı kesin. Sonrasında ise kesmiş olduğunuz yağlı kağıdı kabın içerisine yerleştirin. Daha öncesinden kap içerisine sürmüş olduğunuz yağ sayesinde yağlı kağıt kabı çok güzel bir şekilde tutacaktır.

Hazırlamış olduğunuz kek hamurunu kalıbın içerisine her yere eşit olacak şekilde döktükten sonra hava kabarcıklarının ise sönmesini bekleyin.

Daha öncesinden ısıtmış olduğunuz 170 derecelik fırına kek hamurunu verin, yaklaşık olarak 45 dakika boyunca fırın kapağını hiç açmadan keki pişirin. Kek pişerken fırın kapağını açarsanız kabaran kekiniz sonrasında hemen sürecektir. Kekinizi kontrollü bir şekilde pişirdikten sonra pişip pişmediğini ise bir kürdan yardımı ile test edebilirsiniz.

Kekiniz fırın içerisinde pişerken kekin üzeri için gerekli olan sosu hazırlayın.

nemli-kek.jpg

Bir kap içerisine yarım paket kremayı ekleyin. Ardından kabı ocak üzerine alıp krema kaynayana kadar karıştırın. Isınan kremaya ise sütlü çikolatayı ve bitter çikolatayı küçük parçalar haline getirip içine ekleyin.

Kremayı sürekli şekilde karıştırarak çikolataların hepsinin erimesini sağlayın ve hazırlamış olduğunuz çikolata sosunu oda sıcaklığında bir müddet bekledikten sonra sosun koyu bir kıvam alması için buzdolabına koyarak 10 dakika kadar durmasını sağlayın.

Kekiniz ise her yeri eşit bir şekilde piştikten sonra fırından alarak oda sıcaklığında ılımaya bırakın. Yeteri kadar soğuduktan sonra kalıptan ters çevirin ve servis tabağına yerleştirin.

Hazırlamış olduğunuz çikolata sosunu ise kekin üzerinde her yere eşit dağılacak şekilde sıpatula yardımı ile gezdirin. Hazırlamış olduğunuz kekin ise üzerin fındık kırığı ile süsleyebilirsiniz. Ardından dilimler halinde servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

haberay.com.tr

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler