Kabak Kebabı Olur mu Diyenler Bir Porsiyon Daha İstedi!

Pek çok kişinin bilgisi yok ama en lezzetli kebapların başında kabak kebabı geliyor. İşte kabak kebabının merak edilen tarifi...

01 Ekim 2021 02:11 Yaşam
Kabak Kebabı Olur mu Diyenler Bir Porsiyon Daha İstedi!

Hazırlama süresi; 15 dakika

Pişirme süresi; 45 dakika

4 kişilik

Tava kebabı için gerekli olan malzemeler;

3 adet kabak

2 adet domates

2 adet biber

Köftesi için gerekli olan malzemeler;

400 gram kıyma

1 diş sarımsak

1 tutam maydanoz

1 adet soğan

1 yemek kaşığı tepeleme galeta unu

Karabiber, tuz, pul biber

Sosu için;

1 tatlı kaşığı domates salçası

1 su bardağı ılık su

Yarım çay bardağı zeytinyağı

maxresdefault-1.jpg

Kabak kebabı yapılış şekli

Öncelikle 400 gram kıymayı bir kap içerisine koyun, üzerine 1 adet rendelenmiş olduğunuz soğan, 1 diş rendelenmiş sarımsak, bir tutam ince şekilde kıyılmış maydanoz, 1 yemek kaşığı galeta unu ve damak zevkinize göre baharatları ekleyin ve harcınızı güzel bir şekilde yoğurun.

Diğer bir yandan 3 adet patlıcanı alacalı bir şekilde soyun ve halka halinde kesin. sonrasında ise köfte harcından ceviz büyüklüğünde parçalar alarak elinizde yuvarladıktan sonra üzerine hafif bir şekilde bastırın.

Daha sonra bir borcam içerisine yan olacak şekilde kabak ve köfteleri sıra sıra yerleştirin.

2 ya da 3 adet domatesi orta büyüklükte küp şeklinde doğrayın. Daha sonra 2 adet biberi 4 veya 5 parçaya kesin fırın kabında boş olan yerleri ise kesmiş olduğunuz biberleri ve domatesleri yerleştirin. Hazırlamış olduğunuz köfteli kabak yemeğinin , her yerine aynı şekilde yarım çay bardağı kadar zeytinyağı ekleyin.

Son olarak ise bir kap içerisine 1 tatlı kaşığı tepeleme domates salçası ekleyin. Üzerine bir miktar tuz ve 1 su bardağından bir miktar az olacak şekilde ılık su döküp su içerisinde malzemeler yayılana kadar iyice karıştırın.

Hazırlamış olduğunuz sosu kebap üzerine her yere eşit dağılacak şekilde dökün.

Sonrasında ise önceden ısıtmış olduğunuz 220 derecelik fırına verin ve isteğinize bağlı şekilde üzerini bir yağlı kağıt ile kapatabilirsiniz.

df5881c992a2d2e510eb560787331aeb759b556f.jpeg

Kabaklar yumuşak bir kıvam alana kadar yaklaşık olarak 40 yada 45 dakika boyunca karıştırın. Fırında kabak kebabı iyi bir şekilde piştikten sonra servis tabağına koyup servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

haberay.com.tr

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Ziyaretçilere aittir.