İstiridye Tatlısı Gelini Kaynanaya Düşman Ettirdi!

Farklı bir tat arayanlar için istiridye tatlısı, son dönemin en dikkat çeken tatlılarının başında geliyor.

02 Ekim 2021 22:18 Yaşam
İstiridye Tatlısı Gelini Kaynanaya Düşman Ettirdi!

Hazırlama süresi; 20 dakika

Pişirme süresi; 30 dakika

13 adet

İstiridye tatlısı için gerekli olan malzemeler;

Oda sıcaklığında bekletilmiş 125 gram tereyağı

Yarım su bardağı irmik

1 adet yumurta

1,5 yemek kaşığı tahin

Yarım su bardağı ceviz

1 paket kabartma tozu

1,5 su bardağı un

Şerbeti için

2 su bardağından bir miktar fazla su

2 su bardağı toz şeker

3 damla limon suyu

5cd3fba367b0a92e780359b7.jpg

İstiridye tatlısı yapılış şekli

İlk olarak şerbeti hazırlamak ile başlayın. Küçük bir kap içerisine 2 su bardağından bir miktar fazla su, 2 su bardağı kadar toz şekeri ekleyip, tencereyi ocak üzerine aldıktan sonra şeker eriyene kadar bir müddet boyunca karıştırarak, şerbetinizi sonrasında kaynamaya bırakın. Şerbet kaynamaya başladıktan sonra içerisine 3 damla kadar limon suyu sıkıp yaklaşık olarak 10 dakika kadar daha kaynatın sonrasında ise ocak üzerinden alıp oda sıcaklığında bir müddet ılımaya bırakın.

Tatlısının hamuru için ise ilk olarak derin bir kap içerisine oda sıcaklığında bekletilmiş 125 gramlık tereyağını ekleyin, üzerine ise 1 adet yumurtayı kırın sonrasında yarım su bardağı irmik ve bir buçuk yemek kaşığı tahin ekleyin ve iyice karıştırın.

Daha sonra ise bir buçuk su bardağı un ve 1 paket kabartma tozunu bir elek yardımı ile azar azar ekleyin. Hamur ele yapışmayan bir kıvam alana kadar güzel bir şekilde yoğurun. Yeteri kadar yorulmuş olduğunuz hamurdan ise ceviz büyüklüğünde parçalar alarak elinizin içerisinde yuvarlak haline getirin.

Sonrasında üzerine hafif bir şekilde baskı uygulayarak yassı bir hale getirin. Yağlanmış olan fırın tepsisine ise teker teker dizin.

Hamurlarınıza ise 1 çay bardağı yardımı ile 4-5 kesikler atarak istiridye şeklini verebilirsiniz. Daha önceden ısıtmış olduğunuz 190 derecelik fırınımızda hamuru verin.

istiridye-tatlisi-tarifi.jpg

Hamurun üzeri kızarana kadar yaklaşık olarak 30 dakika boyunca pişirin. İstiridye tatlısı yeteri kadar piştikten sonra fırından alıp üzerine daha önceden hazırlamış olduğunuz soğuk şerbeti gezdirin. Şerbetini çekip soğuk bir kıvama gelene kadar bir müddet boyunca bekletin üzerini isterseniz bir şekilde süsleyerek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Ziyaretçilere aittir.