İşte Size Çilek Soslu İrmik Tatlısı Tarifi! Danilo Şef Bu Tarifi Verdi ve Ayrıldı!

İrmik tatlısına farklı bir boyut kazandırabileceğiniz ve çok daha lezzetli bir hale getirebileceğiniz çilek soslu irmik tatlısı tarifi...

07 Eylül 2021 19:35 Yaşam
İşte Size Çilek Soslu İrmik Tatlısı Tarifi! Danilo Şef Bu Tarifi Verdi ve Ayrıldı!

Hazırlama süresi; 15 dakika

Pişirme süresi; 15 dakika

8 kişilik

812x467-404780144026.jpg

Çilek soslu irmik tatlısı için gerekli olan malzemeler;

Bir su bardağı kadar toz şeker

8 yemek kaşığı tepeleme irmik

1 yemek kaşığı dolusu tereyağı

1 paket vanilya

1 litre süt

Sosu için gerekli olan malzemeler;

2 yemek kaşığı dolusu nişasta

2 yemek kaşığı dolusu toz şeker

1 çay bardağı su

350 gram kadar çilek

Çilek soslu irmik tatlısı yapılış şekli;

İlk olarak derin bir kabın içerisine 1 süt ekledikten sonra 8 yemek kaşığı irmik koyun. Sonrasında ise kap içerisine bir su bardağı kadar toz şekeri ekleyin.

Eklemiş olduğunuz bütün malzemeleri iyice karıştırdıktan sonra tencereyi kısık ateş üzerine alın ve irmikli muhallebi sürekli kaşık yardımı ile karıştırarak koyu bir kıvam alana kadar pişmesini bekleyin.

Pişen muhallebi üzerine 1 yemek kaşığı tereyağı ve 1 paket vanilyayı ekleyin sonrasında ise tereyağı, muhallebi içerisinde eriyene kadar iyice karıştırın.

Diğer yandan ise kullanacak olduğunuz tart kalıbının içerisine soğuk su yardımı ile ıslattıktan sonra süzün. Hazırlamış olduğunuz muhallebiyi sıcak halinde iken kalıbın içerisine dökün ve her yere eşit şekilde yayıldığından emin olun.

Sonrasında ise kabına aldığınız muhallebiyi oda sıcaklığında bir süre boyunca soğumaya bırakın daha koyu bir kıvam alması için ise buzdolabında 3 saat kadar bekletin.

Çilek soslu irmik tatlısının çilek sosu için öncelikle 350 gram çileği temizlikten sonra bir mutfak robotunun içerisine koyarak üzerine bir çay bardağı su ekleyin. Sonrasında ise çileklerin iyice ezilmesi için robottan geçirin.

Elde etmiş olduğunuz çilek püresini küçük bir kap içerisine alın ve üzerine 2 yemek kaşığı tepeleme nişasta ve 4 yemek kaşığı tepeleme toz şeker ekledikten sonra bir çırpıcı yardımı ile şeker eriyene kadar iyice çırpın. Ardından elde ettiğiniz sosu ocak üzerine alıp kısık ateşte koyu bir hal alana kadar sürekli karıştırarak pişirin. Sos piştikten sonra ise oda sıcaklığında bir süre boyunca soğumasını bekleyin.

cilek-joleli-irmik-tatlisi.jpg

Buzdolabında soğumaya aldığınız irmikli muhallebiyi çıkartıp parmağınız ile kenar kısımlarına baskı uygulayarak muhallebinin hava almasını sağlayın ve ardından servis tabağı üzerine ters çevirin ve kısa bir süre bekleyin.

Hazırlamış olduğunuz irmikli muhallebinin orta kısmına ise çilekli sosu döküp her yere eşit bir şekilde yayın.

Sonrasında ise tatlınızı 1 ya da 2 saat boyunca buzdolabında dinlenmeye bırakın. Eğer vaktiniz bol ise tatlı buzdolabında daha da fazla bekleyebilir. Üzerine ise fıstık ve çilek ile süsleyerek soğuk bir şekilde servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Ziyaretçilere aittir.