Havuçlu Çaylı Kek Mi Olur? Evet Çok Güzel Olur!

Zengin malzeme çeşidi ile doyucu olma özelliği taşıyan, yiyenlerin ağzında harika bir tat bırakan havuçlu çaylı kekin tarifi...

15 Ekim 2021 01:21 Yaşam
Havuçlu Çaylı Kek Mi Olur? Evet Çok Güzel Olur!

Hazırlama süresi; 10 dakika

Pişirme süresi; 55 dakika

12 kişilik

Havuçlu çaylı kek için gerekli olan malzemeler;

4 adet yumurta

1 su bardağı sıvı yağ

1,5su bardağı toz şeker

1 su bardağı demli çay

1 tatlı kaşığı dolusu tarçın

2 adet havuç

1 paket vanilya

1 paket kabartma tozu

2,5 su bardağı un

12043941-1200x824.jpg

Tavuklu çaylı kek yapılış şekli

İlk olarak havuçlu çaylı kek yapımı için derin bir kap içerisine 4 adet yumurtayı kırdıktan sonra yumurtaların üzerine 1 su bardağı toz şekeri ekleyerek yaklaşık olarak bir mikser yardımı ile 3 veya 4 dakika boyunca çırpıp sonrasında ise karışım üzerine bir su bardağı kadar sıvı yağ, 1 su bardağı kadar oda ısısında bekletilmiş olduğunuz demli çayı ekleyip bir müddet daha çırpın.

Sonrasında kap içerisinde 2 adet orta boy rendelenmiş havuç ve bir tatlı kaşığı tepeleme tarçını ekleyip tekrardan mikser yardımı ile hafif bir şekilde karıştırın.

Son olarak ise karışımın üzerine bir paket kabartma tozu, 2,5 su bardağı un ve 1 paket vanilyayı eleyerek koyun. Bütün malzemeleri ise bir mikser yardımı ile son kez güzel bir şekilde karıştırın. Eğer kekinizin kıvamı çok sulu geliyorsa bir miktar daha un ekleyebilirsiniz.

Daha sonra ise hazırlamış olduğunuz çaylı havuçlu kek harcını margarin veya tereyağ ile yağladığınız ve hafif unladığınız kek kalıbının içerisine dökün. Kek hamurunun içerisindeki hava kabarcıklarını önlemek için ise kek kalıbını birkaç kere tezgahı vurabilirsiniz.

Önceden ısıtmış olduğunuz 170 veya 175 derecelik fırına kekinizi verip, yaklaşık olarak 55 dakika boyunca pişirin kekin yeteri kadar pişip pişmediğini ise bir kürdan yardımı ile test edebilirsiniz. Kürdanı keke batırdığınız da kürdan temiz çıkıyorsa, kekiniz yeteri kadar pişmiş demektir.

tarcinli-cevizli-kek-tarifi.jpg

Kekin pişme sırasında ise fırının kapağını ilk yarım saat içerisinde kesinlikle açmayın. Havuçlu kek yeteri kadar piştikten sonra fırına içerisinden alın, oda sıcaklığında bir müddet boyunca dinlendirmeye bırakın sonrasında ise kalıptan ters çevirip servis tabaklarına koyarak servis edebilirsiniz Afiyet olsun.

haberay.com.tr

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Ziyaretçilere aittir.