Fırında Porsiyon Musakka Tadan Eleny Bir Daha Türkiye’den Ayrılmam Dedi!

Doyurucu ve lezzetli bir akşam yemeği arayanlar dikkat. İşte fırında porsiyon musakkanın tarifi...

09 Eylül 2021 23:43 Yaşam
Fırında Porsiyon Musakka Tadan Eleny Bir Daha Türkiye’den Ayrılmam Dedi!

Hazırlama süresi; 10 dakika

Pişirme süresi; 40 dakika

4 kişilik

5c18d745c03c0e19d8dc0355.jpgpatatesli-porsiyon-musakka.jpg

Fırında porsiyon musakka için gerekli olan malzemeler;

300 gram kadar kıyma

1 adet soğan

1 adet kırmızı kapya biber

3 adet patlıcan

1 adet sivri biber

1 adet domates

3 yemek kaşığı zeytinyağı

1 yemek kaşığı tepeleme domates salçası

Yarım çay bardağı ılık su

Tuz, karabiber

Fırında porsiyon musakka yapılış şekli

Öncelikle orta boy bir kap içerisine 3 yemek kaşığı kadar zeytinyağı ekledikten sonra üzerine 300 gram kadar kıymayı ekleyin ve kıymalar iyice kavurun.

Yeterince kavurmuş olduğunuz kıymaların üzerine 1 adet ince şekilde doğramış olduğunuz soğanları ekleyin. Ardından 1 adet küp halinde doğramış olduğunuz yeşil biber ve kapya biberi üzerine ekleyin ve hepsi bir arada yaklaşık olarak 6 dakika kadar bütün malzemeleri iyice kavurun.

Daha sonra kavrulmuş olduğunuz kıymalı harcın üzerine 1 yemek kaşığı kadar tepeleme domates salçasını ekleyin ve salça iyice kavrulana kadar güzelce karıştırın.

Son olarak ise 1 adet minik minik doğramış olduğunuz domatesleri üzerine ekleyin ve yarım çay bardağı kadar ılık suyu sonrasında ise damak zevkinize göre karabiber ve tuzu ekleyerek bütün malzemeleri iyice karıştırın.

Yeterince karıştırdığınız malzemeleri daha sonra üzerini hava almayacak şekilde kapatın. Domatesler yeteri kadar yumuşayıncaya dek pişirin.

Diğer taraftan ise 3 adet patlıcanı alacalı bir şekilde soyup güzelce yıkayın ve çok küçük boyutlarda olmayacak şekilde patlıcanlarınızı doğrayın. Doğramış olduğunuz patlıcanları kızgın yağ içerisinde güzelce kızartın.

İyice kızartmış olduğunuz patlıcanları fazla yağından süzdükten sonra küçük güveç kapları içerisine eşit bir şekilde paylaştırın.

5c18d745c03c0e19d8dc0355.jpg

Patlıcanların üzerine ise daha o önceden hazırlamış olduğunuz kıymalı harcı eşit bir şekilde paylaştırdıktan sonra her yerini güzelce yayın. Daha sonrasında ise üzerine domates ve biber dilimleri ile İstediğiniz şekilde süsleyin.

Daha önceden ısıtmış olduğunuz 250 derecelik fırına musakkayı verip yaklaşık olarak 15 dakika boyunca pişirin.

Fırında musakka yemeği yeteri kadar piştikten sonra sıcak şekilde servis edebilirsiniz. Afiyet olsun

haberay.com.tr

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Ziyaretçilere aittir.