Fırında Kazan Kebabı İle Damaklarda Muhteşem Bir Lezzet Kalacak!

Bol malzemeli doyurucu bir yemek için en doğru fırında kazan kebabı olacaktır. Parmak yedirten lezzete sahip yemeğin tarifi şu şekilde...

06 Ekim 2021 01:26 Yaşam
Fırında Kazan Kebabı İle Damaklarda Muhteşem Bir Lezzet Kalacak!

Hazırlama süresi; 25 dakika

Pişirme süresi; 30 dakika

4 kişilik

Fırında kazan kebabı için gerekli olan malzemeler;

4 adet patlıcan

450 gram kıyma

1 adet soğan

1 tutam maydanoz

2 yemek kaşığı tepeleme galeta unu

Karabiber, kimyon, tuz

Sosu için

1 yemek kaşığı tepeleme domates salçası

1 su bardağı su

Tuz

102966477-10217866868047038-2928475819592775211-o.jpg

Fırında kazan kebabı yapılış şekli

İlk olarak derin bir kap içerisine 450 gram kıymayı ekleyin. Üzerine ise 1 adet soğanı ince bir şekilde kıyın sonrasında ise bir tutam ince şekilde kıyılmış maydanoz, 2 yemek kaşığı kadar tepeleme galeta unu ve damak zevkinize göre kimyon, karabiber ve tuzu ekleyin. Köfte harcadığınızı eliniz ile güzel bir şekilde yoğurup üzerini örterek yaklaşık olarak 30 dakika boyunca dinlenmeye bırakın.

Diğer yandan ise 4 adet patlıcanı alacalı bir şekilde soyun ve sap kısımlarını yani orta kısmına bir miktar geçecek şekilde bir buçuk santim kalınlığında dilimlere ayırın. Geniş bir kap içerisinde ise bir sıvı yağ ekleyip yağ güzel bir şekilde kızdırın, patlıcanları kızgın yağın içerisine koyarak iyice kızartın.

Sonrasında ise köfte harcından ceviz büyüklüğünde parçalar alarak avucunuz içerisinde güzel bir şekilde yuvarlayın. Yeteri kadar kızaran patlıcan dilimlerinin arasına yerleştirin. Hazırlamış olduğunuz patlıcanları ise orta boy bir fırın tepsisi içerisine sıralayın sonrasında ise aralarına biber ve domates dilimleri yerleştirebilirsiniz.

Sosu için, bir kap içine 1 yemek kaşığı kadar domates salçası koyarak üzerine bir miktar tuz ekleyin. Salçayı iyi bir şekilde ezerek kıvamını açın sonrasında ise sosu kebabın üzerine gezdirerek üzerine bir miktar daha su ekleyebilirsiniz.

kazan-kebabi.jpg

Hazırlamış olduğunuz yemeğin üzerini ise bir yağlı kağıt ile örtün. Önceden ısıtmış olduğunuz 195 derecelik fırına vererek yaklaşık olarak 20 dakika boyunca yemeğinizi pişirin. Hazırlamış olduğunuz kebabı fırın içerisinden alıp üzerine açtıktan sonra ise tekrar fırına verin ve güzel bir şekilde kızarmasını sağlayın sonrasında ise sıcak bir şekilde servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

haberay.com.tr

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Ziyaretçilere aittir.