Fındıkzade Tatlısı Denemeyen Çok Pişman Olur!

Fındıkzade tatlısı ile hem çay hem de akşam keyfinizi artırabilirsiniz. İşte tarifi...

18 Ekim 2021 22:40 Yaşam
Fındıkzade Tatlısı Denemeyen Çok Pişman Olur!

Hazırlama süresi; 10 dakika

Pişirme süresi; 30 dakika

12 kişilik

Fındıkzade tatlısı için gerekli olan malzemeler;

1 çay bardağı toz şeker

3 adet yumurta

1 su bardağı fındık

1 su bardağı sıvı yağ

1 su bardağı hindistan cevizi

1 paket kabartma tozu

1 paket vanilya

1 su bardağı galeta unu

Şerbeti için gerekli olan malzemeler;

2 su bardağı toz şeker

2,5 su bardağı su

Üzeri için gerekli olan malzemeler;

1 su bardağı soğuk süt

1 paket krem şanti

findikzade-tatlisi-1-1024x501.jpg

Fındıkzade tatlısı yapılış şekli

İlk olarak şerbeti hazırlamak ile başlayın. Küçük bir tencere içerisine iki buçuk su bardağı su ve 2 su bardağı kadar toz şeker ekledikten sonra ocak üzerine alıp sürekli bir şekilde karıştırarak suyun içerisinde şekerin erimesini sağlayıp sonrasında ise şerbeti bir müddet boyunca kaynamaya bırakın.

Şerbet yeteri kadar kaynadıktan sonra ocak üzerinden alarak oda sıcaklığında soğumaya bırakın. Sonrasında ise tatlının hamuru için, derin bir kap içerisine 3 adet yumurta kırdıktan sonra üzerine bir çay bardağı kadar toz şekeri ekleyin ve bir mikser yardımı ile 3 dakika boyunca çırpın.

Sonrasında ise karışım içerisine bir su bardağı kadar sıvı yağ dökün. Ardından bir su bardağı galeta unu, bir su bardağı çekilmiş fındık, bir su bardağı hindistan cevizi, bir paket vanilya, bir paket kabartma tozunu ekledikten sonra tekrardan bütün malzemeleri bir mikser yardımı ile karıştırın.

Hazırlamış olduğunuz fındıklı kek harcını ise önceden yağladığınız kare bir borcam içerisine dökerek, her yere eşit yayıldığında emin olun. Sonrasında ise önceden ısıtmış olduğunuz 180 derecelik fırına, fındıklı kekinizi vererek üzeri iyice kızarana kadar yaklaşık olarak 30 dakika boyunca kekinizi pişirin.

Fındıkzade tatlısı yeteri kadar piştikten sonra fırından alarak 2 dakika kadar bekletin. Hazırlamış olduğunuz soğuk şerbeti ise tatlının her yerine eşit şekilde gezdirin.

5ca1cc4f45d2a029641bcc64.jpg

Sonrasında ise bir paket krem şanti tozunun üzerine, bir su bardağı kadar süt ekleyip köpürene kadar çırpın. Ardından şerbetini çeken tatlının üzerine krem şantiyi bir spatula yardımı ile güzel bir şekilde yaydıktan sonra üzerine, hindistan cevizi serpiştirerek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

haberay.com.tr

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Ziyaretçilere aittir.