Ev Usulü Fırında Urfa Kebap ile Artık Kebapçılar Çok Üzülecek!

Kebap en beğenilen yemeklerden bir tanesi. Urfa kebabı için artık lokantaya gitmenize gerek yok! İşte Urfa kebabının tarifi...

11 Ekim 2021 22:34 Yaşam
Ev Usulü Fırında Urfa Kebap ile Artık Kebapçılar Çok Üzülecek!

Hazırlama süresi; 15 dakika

Pişirme süresi; 25 dakika

3 kişilik

Ev usulü fırında Urfa kebabı için gerekli olan malzemeler;

600 gram kuzu veya koyun kıyması

2 diş sarımsak

1 adet soğan

3 adet biber

2 adet büyük boy domates

Kırmızı toz biber, tuz, karabiber

vasdv.jpg

Ev usulü fırında Urfa kebap yapılış şekli

Ev usulü fırında Urfa kebap yapımı için öncelikle bir kap içerisine 600 gram kadar kuzu veya koyun kıymayı ekledikten sonra, üzerine 2 diş sarımsak ve 1 adet soğanı ince rendeden geçirin. Sonrasında ise bir tatlı kaşığı kadar toz biber ve bir miktar karabiber ve tuzu damak zevkinize göre serpiştirin. Bütün harcı eliniz ile güzel bir şekilde yoğurun yoğurmuş olduğunuz kıymalı kebap harcını yaklaşık olarak 30 dakika kadar buzdolabında dinlenmeye bırakın.

Sonrasında ise kıymalı Urfa kebap harcından ceviz büyüklüğünde parçalar alarak çöp şişlerin üzerine eliniz yardımı ile sıkarak dizin. Hazırlamış olduğunuz Urfa kebabını büyük bir fırın tepsisi içerisine düzenli şekilde yerleştirdikten sonra yanlarına ise önceden dilimlenmiş olduğunuz 3 adet biber ve 2 adet büyük boy domatesi güzel bir şekilde yerleştirin ve önceden ısıtmış olduğunuz 200 derecelik fırına vererek yaklaşık olarak 20 ya da 25 dakika boyunca kebabınızı güzel bir şekilde pişirin.

Ev usulü fırında Urfa kebap yeteri kadar fırında piştikten sonra yanına bulgur pilavı ya da pirinç pilavıyla beraber közlemiş olduğunuz domates ve biberler eşliğinde servis edebilirsiniz. Dilerseniz köftelerinizi fırına vermeden önce üzerine domatesleri ince rendeden geçirerek kısık ateşte yeteri kadar kavurduktan sonra sulandırıp köftelerin üzerinde bir miktar gezdirip sonrasında fırına verip o şekilde de pişirebilirsiniz. Afiyet olsun.

urfa-kebap-nasil-yapilir-ev-yapimi-urfa-kebap-tarifi-h1572277730-5e1e13.jpg

Ev usulü fırında Urfa kebabı püf noktası

Köfteyi hazırlama esnasında en çok tercih edilen kıyma, orta yağlı kuzu kıymasıdır. Kıymanın yeteri kadar kendinden yağlı olması pişme esnasında köftemizi kurumaktan kurtarır ve daha fazla lezzet verir.

haberay.com.tr

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Ziyaretçilere aittir.