Elmalı Şarlot Keyfi Her Zaman Bir Başkadır!

Çayın yanına güzel ve hafif bir atıştırmalık arayanlar için işte elmalı şarlot tarifi...

06 Ekim 2021 01:30 Yaşam
Elmalı Şarlot Keyfi Her Zaman Bir Başkadır!

Hazırlama süresi; 15 dakika

Pişirme süresi; 50 dakika

8 kişilik

Elmalı şarlot için gerekli olan malzemeler;

1 tatlı kaşığı tarçın

4 adet elma

1 küçük çay bardağı kırılmış ceviz

4 adet yumurta

1 su bardağı toz şeker

1 paket kabartma tozu

1 paket vanilya

1 su bardağı un

Üzeri için;

Pudra şekeri

elmali-sarlot-tarifi-10367872-10-1800x945.jpg

Elmalı şarlot yapılış şekli

İlk olarak 4 adet elmanın kabuklarını soyup orta incelikte olacak şekilde dilimleyin. Sonrasında ise elmaları bir kap içerisine alarak üzerine bir tatlı kaşığı kadar toz tarçın ekleyin ve tarçınlar her yere eşit miktarda alacak şekilde güzel bir şekilde karıştırın.

Sonrasında ise 24 santimlik kelepçeli bir kek kalıbının tabanına bir yağlı kağıt yerleştirerek kenar kısımlarına ise güzel bir şekilde yağlayın. Kalıbın tabanına ise dilimlenmiş olduğunuz elmaları yerleştirerek eliniz yardımı ile baskı uygulayarak eşit bir şekilde yaymaya özen gösterin.

Sonrasında ise elmaların üzerine 1 çay bardağı kadar dövülmüş cevizi serpiştirin. Diğer bir yandan keki için ise derin bir kap içerisine 4 adet yumurtayı kırın üzerine ise 1 su bardağı kadar toz şekeri ekleyerek bir mikser yardımı ile 4 dakika boyunca çırpın.

Sonrasında ise kap içerisine 1 su bardağı un, 1 paket kabartma tozu, 1 paket vanilya yağı ekleyerek bir miktar daha karıştırın. Hazırlamış olduğunuz kek hamurlarını ise elmaların üzerine dökerek her yere yayıldığından emin olun, sonrasında ise önceden ısıtmış olduğunuz 170 derecelik fırına kekinizi vererek yaklaşık olarak 50 dakika boyunca kontrollü bir şekilde pişirmeye özen gösterin.

maxresdefault.jpg

Kekinizin yetene kadar pişip pişmediğini ise bir kürdan yardımıyla test edebilirsiniz.

Elmalı şarlot yeteri kadar piştikten sonra fırından alıp kalıp içerisinde bir müddet boyunca soğumaya bırakın. Kekiniz yeteri kadar soğuduktan sonra üzerine bir pudra şekeri serpiştirerek servis edebilirsiniz. İsteğe bağlı şekilde kekinizi ters çevirerek de servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

haberay.com.tr

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Ziyaretçilere aittir.