Elmalı Rulo Pasta İle Tabaklar Şenlensin!

Tadı ve görüntüsü ile en beğenilen pastalardan bir tanesi olan elmalı rulo pastanın tarifi oldukça merak ediliyor. İşte merak edilen tarif...

07 Ekim 2021 20:15 Yaşam
Elmalı Rulo Pasta İle Tabaklar Şenlensin!

Hazırlama süresi; 15 dakika

Pişirme süresi; 30 dakika

8 kişilik

Elmalı rulo pasta için gerekli olan malzemeler;

1 su bardağı toz şeker

3 adet yumurta

1 paket vanilya

1 paket kabartma tozu

1 çay bardağı süt

1,5 su bardağı un

İç harcı için

5 yemek kaşığı toz şeker

1 çay kaşığı tarçın

6 adet elma

Üzeri için

Pudra şekeri

elmali-rulo-pasta.jpg

Elmalı rulo pasta yapılış şekli

İlk olarak iç harcı hazırlamakla başlayın. 6 adet elmanın kabuklarını soyduktan sonra rendenin iri tarafı ile elmalarınızı rendeleyin sonrasında ise elmalarını bir tava içerisine koyarak üzerine 5 yemek kaşığı kadar toz şeker ve 1 yemek kaşığı tarçını ekleyin.

Elmalı harcı ocak üzerine alarak elmalar yeteri kadar yumuşayıp suyunu çekene kadar bir miktar boyunca pişirin. Bu esnada ise isteğe bağlı olarak içerisine yarım çay bardağı kadar ceviz koyabilirsiniz. Sonrasında ise elmaları ocaktan alarak yağlı kağıt serilmiş olan fırın tepsisi içerisine bir spatula yardımı ile her yerine eşit alacak şekilde yerleştirin.

Diğer bir yandan ise kek hamuru için bir kap içerisinde 3 adet yumurtayı ekleyin üzerine ise 1 su bardağı kadar toz şekeri ekleyerek şeker, yumurta içerisinde iyice köpürene kadar yaklaşık olarak 3 dakika boyunca bir mikser yardımı ile çırpın.

Sonrasında ise kap içerisine 1 çay bardağı kadar süt ekleyin son olarak bir paket kabartma tozu, 1 paket vanilya ve bir buçuk su bardağı kadar unu ekleyerek tekrardan bir mikser yardımı ile hafif bir şekilde çırpın.

Hazırlamış olduğumuz kek hamurunu elmalı harcın üzerine ekleyin ve her yere eşit miktarda yayıldığında emin olun. Sonrasında ise önceden ısıtmış olduğunuz 180 derecelik fırına vererek üzeri kızarana kadar yaklaşık olarak 20 dakika boyunca kekinizi pişirin. Kek getir kadar piştikten sonra fırından alıp tezgah üzerine alın ve sıcakken kekin üzerine bir yağlı kağıt örtün.

48ce9182-75cb-4a28-a6b2-fbd00990b146-jpg.jpg

Sonrasında ise dikkatli bir şekilde kekinizi ters çevirerek elmalı harç üstte kalacak şekilde koyun.

Kekin kenar kısmından başlayarak yağlı kağıt yardımı ile rulo şeklinde sarın bu işlemi ise sıcakken yapmanız önemlidir. Sonrasında ise elmalı rulo pastayı dikkatli bir şekilde servis tabağı üzerine alın ve yeteri kadar soğuduktan sonra servise yakın elmalı kekin üzerine pudra şekeri serpiştirebilirsiniz. Hazırlamış olduğunuz rulo keki ise orta kalınlıklarda dilimleyip servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

haberay.com.tr

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Ziyaretçilere aittir.