Elmalı Bisküvili Muhallebi Tercih Eden Sosyetelerin Sebebi Belli Oldu!

Farklı bir tat farklı bir lezzet arayanlar için birebir elmalı bisküvili muhallebi... Akşam çaylarını çok daha tatlı hale getirecek. İşte tarifi...

11 Ekim 2021 22:51 Yaşam
Elmalı Bisküvili Muhallebi Tercih Eden Sosyetelerin Sebebi Belli Oldu!

Hazırlama süresi; 15 dakika

Pişirme süresi; 20 dakika

6 kişilik

Elmalı bisküvili muhallebi için gerekli olan malzemeler;

3 yemek kaşığı un

2 yemek kaşığı nişasta

1 litre süt

1 adet yumurta sarısı

1 paket vanilya

1 yemek kaşığı tereyağı

1 su bardağı toz şeker

1 litre süt

elmali-muhallebi-kuplari-n2-632x355.jpg

Elmalı bisküvili muhallebi yapılış şekli

Elmalı bisküvili muhallebi yapmak için ilk olarak elmalı harcı hazırlamak ile başlayın. 3 adet orta boy elmanın kabuklarını soyup, küp şeklinde doğradıktan sonra elmaları geniş bir tavaya içerisine alın. Üzerine 2 yemek kaşığı kadar toz şeker, 1 çay bardağı dövülmüş ceviz ve bir tatlı kaşığı kadar tarçını ekleyip güzel bir şekilde karıştırın.

Sonrasında ise harcı ocak üzerine alın sürekli şekilde karıştırarak elmalar yeterli yumuşaklığa gelene kadar bir müddet boyunca pişirmeye devam edin.

Sonrasında derin bir tencere içerisine 1 litre kadar sütü ekleyin üzerine ise 1 su bardağı toz şeker, 2 yemek kaşığı nişasta, 3 yemek kaşığı un ve 1 adet yumurta sarısını ekleyin bütün karışımı bir Çırpıcı yardımı ile güzel bir şekilde karıştırdıktan sonra bu harca da Ocak üzerine alın muhallebiyi sürekli şekilde karıştırarak kıvamı koyu bir kıvam alana kadar bir müddet boyunca pişirin.

Yeteri kadar pişen muhallebinin üzerine ise 1 yemek kaşığı tereyağı ve 1 paket vanilyayı ekledikten sonra tekrardan bir Çırpıcı yardımı ile malzemeleri iyice karıştırarak tereyağının ve vanilyanın muhallebi içerisinde iyice erimesini sağlayan diğer bir yandan ise 4 adet bisküvi eliniz ile küçük parçalar haline getirip Elmalı harcın üzerine ekleyin ve bütün malzemeler birbirine karışacak şekilde güzel bir şekilde karıştırın.

elmali-ve-kadayifli-muhallebi-tarifi.jpg

Sonrasında ise servis edeceğiniz kalıplara ya da katillerin içerisine 2 yemek kaşığı kadar Elmalı bisküvili harçtan ekleyin ardından üzerlerine ise muhallebi yeterli miktarda paylaştırın muhallebinin üzerine ise tekrardan Elmalı harçlardan ekleyin isteğe bağlı şekilde bir kat Elmalı harç ve bir kent muhallebi olarak istediğiniz kadar büyütebilirsiniz. Yeteri kadar dinlen indirmiş olduğunuz muhallebi nizi sonradan servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

haberay.com.tr

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Ziyaretçilere aittir.