Dondurma kurabiye Tarifi Mastershefleri Bile Şaşırttı! Biz Bile Bu Kadar İyisini Yapamayız İtirafları Ardı Ardına Geldi!

Hem tadıyla hem de zarif görünümü ile en beğenilen kurabiyelerden olan dondurma kurabiyenin tarifi şu şekilde...

06 Eylül 2021 15:35 Yaşam
Dondurma kurabiye Tarifi Mastershefleri Bile Şaşırttı! Biz Bile Bu Kadar İyisini Yapamayız İtirafları Ardı Ardına Geldi!

Hazırlama süresi; 10 dakika

Pişirme süresi; 20 dakika

24 adet

damla-cikolatali-kurabiye-tarifi-dondurma-gorunumlu.jpg

Dondurma kurabiye için gerekli olan malzemeler;

200 gram kadar oda sıcaklığında eritilmiş tereyağı

1 adet yumurta

1 su bardağı kadar pudra şekeri

1 tatlı kaşığı tepeleme kabartma tozu

1 paket vanilya

1 çay bardağı sıvı yağ

1 çay bardağı kadar damla çikolata

4 su bardağı un

1 su bardağı nişasta

Dondurma kurabiye yapılış şekli;

İlk olarak derin bir kaba oda sıcaklığında bekletilen 200 gram tereyağını koyun. Tereyağı yerine margarin de kullanabilirsiniz. Tereyağının üzerine 1 adet yumurta ve 1 bardak sıvı yağ ekleyin. Tüm malzemeleri çırpıcı ile iyice çırpın.

Sonrasında ise 1 su bardağı nişasta, 1 paket vanilya ve 1 su bardağı kadar tepeleme pudra şekerini harcın içerisine ekledikten sonra tekrardan çırpıcı yardımı ile iyice karıştırın.

Sonrasında ise harcın içerisine 4 su bardağı kadar un ve bir tatlı kaşığı kabartma tozunu azar azar ekleyin ve hamurunuz ele yapışmayan bir kıvam alana kadar güzelce yoğurun.

Kıvamını alan hamurun üzerine ise bir çay bardağı kadar damla çikolatayı ekleyerek yoğurma işlemi yapmadan, yalnızca damla çikolataların harç içerisine karışmasını sağlayın. Eğer kurabiyenin izin kıyır kıyır olmasını istiyorsanız koyduğunuz sıvı yağdan bir miktar daha fazla sıvı yağ koymanız tavsiye edilir.

Hamurdan dondurma kaşığı büyüklüğünde parçalar alarak hamurun üzerine baskı yolu ile uygulayın ve sonra kaşıkta ters çevirin.

Bu işlemi uygulayarak yağlı kağıt üzerine dondurma kurabiyelerimizi teker teker yerleştirin.

Önceden ısıtılmış olan 175 derecelik fırına dondurma kurabiyelerinizi verin ve üzeri kızarmayacak şekilde yaklaşık olarak 25 dakika kadar kurabiyelerinizi güzelce pişirin.

dondurma-kasigi-kurabiyesi-tarifi.jpg

Kurabiyeleriniz kontrollü şekilde piştikten sonra fırından alarak tepsi içerisine oda sıcaklığında soğumaya bırakın. Daha sonra kurabiyeleri servis edebilirsiniz. Afiyet olsun

haberay.com.tr

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler