Çiğ Karnabahar Salatası

Günümüzde çok rastlamadığımız fakat tadına bir kere varınca sık sık masanıza koyacağınız bir salata tarifini siz değerli okuyucularımıza anlatacağız. Bu salatayı çiğ karnabahardan yapacağız. Hadi gelin önce biraz faydalarından bahsedelim.

21 Ekim 2021 15:34 Yaşam
Çiğ Karnabahar Salatası

Çiğ karnabahar salatası az kalorili bir salatadır. Özellikle diyet yapan insanları çok tercih ettiği bir öğündür. Salata, içerisinde C vitamininin ön plana çıktığı birçok vitamin içermekle birlikte, iyi miktarlarda kalsiyum, demir ve kükürt içermesine rağmen, aralarında potasyumun öne çıktığı mineralleri de barındırmaktadır. Birçok sebze gibi, bağırsak geçişini düzenlemeye yardımcı olan ve doyurucu bir etki sağlayan yüksek miktarda lif içerir.

haber-ay-kopyasi-1280-x-720-px-2021-10-21t153200-327.jpg

Çiğ karnabahar salatası tarifi;

Bu sağlıklı karnabahar salatası sonunda çiğ karnabahar yemekten keyif almamı sağladı diyebilirim. Bu salata zengin mineraller ve vitaminler içermekle birlikte doyuruculuğuyla da sizi tatmin edecektir. Şimdi bakalım salatanın içinde hangi sebzeler yer alıyor.

haber-ay-kopyasi-1280-x-720-px-2021-10-21t153211-956.jpg

Tarif

1 orta boy karnabahar​​​​​​​

1/2 çay kaşığı deniz tuzu

1/2 çay kaşığı öğütülmüş karabiber

2 su bardağı doğranmış mor lahana

1 demet taze soğan, beyaz ve yeşil kısımları ince dilimlenmiş

2 büyük kereviz sapı, doğranmış

1/3 su bardağı kıyılmış fıstık​​​​​​​

1/2 su bardağı doğranmış taze mayda​​​​​​​noz (tercihe bağlı taze yeşillikler kullanabilirsiniz)

1/2 su bardağı donmuş bezelye

1/2 su bardağı mısır

1 adet havuç (tercihe bağlı)

1 adet kırmızı kapya biber

haber-ay-kopyasi-1280-x-720-px-2021-10-21t153228-318.jpg​​​​​​​

Sos​​​​​​​

1/4 su bardağı zeytinyağı​​​​​​​

1 misket limonu, rendelenmiş ve suyu sıkılmış

3 adet arpacık soğan

1 diş sarımsak

1/4 su bardağı nar ekşisi

1/2 çay kaşığı pul biber

1/2 çay kaşığı sumak (tercihe bağlı)

Nasıl Yapılır?​​​​​​​

Karnabaharı hazırlayın. Karnabaharı ikiye kesmek için keskin bir bıçak kullanın. Yaprakları kesin ve iyice yıkayın. Kurutun ve sonra süper ince dilimler yaparak karnabaharı kesin. Bu iş için mutfak robotunuzu kullanabilirsiniz. Geniş bir kâseye rendelenmiş karnabaharı koyun, üzerine tuz ve karabiber serpip kenara alın. Küçük bir kâseye zeytinyağı ekleyin. Arpacık soğanı halka halka ince bir şekilde doğrayın. Sarımsağı ve limonu kâseye rendeleyin.​​​​​​​

haber-ay-kopyasi-1280-x-720-px-2021-10-21t153418-437.jpg

Nar ekşisi ve baharatları da ekledikten sonra İyice karıştırmak için bir çırpma teli kullanın. Alternatif olarak, tüm malzemeleri sıkıca oturan kapaklı bir cam kavanoza koyun ve kuvvetlice çalkalayın. Salatanın geri kalanını hazırlarken arpacık soğanları yumuşayacak şekilde sosu bir kenara koyun.

haber-ay-kopyasi-1280-x-720-px-2021-10-21t153311-034.jpg​​​​​​​

Karnabaharın olduğu kâseye kabaca doğranmış lahana, dilimlenmiş taze soğan, doğranmış kereviz, irice doğranan havuç ve biber, kıyılmış Antep fıstığı, kıyılmış taze maydanoz, bezelye ekleyin. Salatayı karıştırın, sosu ekleyin ve iyice karıştırın. Oda sıcaklığında veya buzdolabında bekletin ve soğuk servis yapın.

Bu çiğ karnabahar salatası her şeye sahip…gevrek, tuzlu, tatlı-acı, tatmin edici…lezzetli, besleyici ve yapımı kolay. Bizden size tarifi vermesi, sizden de yapıp afiyetle yemesi kalıyor. Şimdiden sizlere afiyet olsun.
Haberay.com.tr

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Ziyaretçilere aittir.