Çerkez çorbası Nasıl Yapılır?

Zengin içeriği ile oldukça doyurucu olan, ana yemeğe dahi gerek kalmadan sofradan kalkılmasını sağlayan Çerkez çorbasının tarifi şu şekilde....

19 Ekim 2021 20:28 Yaşam
Çerkez çorbası Nasıl Yapılır?

Hazırlama süresi; 10 dakika

Pişirme süresi; 45 dakika

8 kişilik

Çerkezköy babası için gerekli olan malzemeler;

6 adet tavuk baget

1 su bardağı buğday

1,5 litre sıcak su

1 su bardağı haşlanmış mısır

Tuz

1 su bardağı yoğurt

1 yemek kaşığı un

1 adet yumurta sarısı

1 yemek kaşığı dolusu tereyağı

1 tatlı kaşığı kuru nane

sddefault.jpg

Çerkez çorbası yapılış şekli

Öncelikle derin bir kap içerisine 6 adet tavuk baget koyduktan sonra bagetlerin üzerine ise yaklaşık olarak 1 buçuk litre suyu ekleyip, bir müddet boyunca kaynamaya bırakın. Tavuklar yeteri kadar kaynadıktan sonra ocağın altını iyice kısıp, etler yeteri kadar yumuşayana kadar bir müddet boyunca pişirmeye devam edin.

Sonrasında ise orta boy bir tencere içerisine bir su bardağı buğday ekledikten sonra buğdayın üzerini 1 parmak geçecek şekilde kaynar su ekleyip kısık ateş üzerinde buğdaylarınız yumuşayana kadar haşlayın. Sonrasında ise tavuk etleri piştikten sonra tencere içerisinden alın.

Tavuk etleri yeteri kadar soğuduktan sonra ise eliniz ile küçük parçalara ayırın. Diğer bir yandan ise tencerede yer alan tavuk suyunun içine haşlamış olduğunuz buğdayları ekleyin. Sonrasında tencereye 1 su bardağı kadar haşlanmış mısır koyduktan sonra mısırı da kaynamaya bırakın.

Terbiyesi için ise derin bir kap içerisine bir su bardağı kadar yoğurdu ekleyin, üzerine bir yemek kaşığı un ve 1 adet yumurta sarısını ekleyip bir çırpıcı yardımı ile iyice karıştırın sonrasında ise kaynayan çorba suyundan bir kepçe kadar alıp terbiyenin içerisine ekleyin ve bir müddet boyunca ılımaya bırakın.

Sonrasında yoğurtlu terbiyeyi azar azar çorbanın içerisine ekleyin ve kesilmemesi için çok hızlı bir şekilde karıştırın. Kaynayana kadar çorbanızı karıştırmaya devam edin. Çorba yeteri kadar tanıdıktan sonra damak zevkinize göre baharatlarını ekleyebilirsiniz.

5abe44b2b699de1d2c648126.jpg

Çorbanın üzeri için, küçük bir tava içerisine 1 yemek kaşığı tereyağını erittikten sonra, bir tatlı kaşığı kuru nane koyup naneyi kızdırın. Hazırlamış olduğunuz Çerkez çorbasının üzerine naneli karışımdan ekledikten sonra, sıcak bu şekilde servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Ziyaretçilere aittir.